Sabah operasyon sinyali verdi: Emre Belözoğlu hedefte

Hakan Ünsal, Ertuğrul Sağlam, Arda Turan, Alper Potuk, Orhan Şam, Tuncay Şanlı, Gökhan Gönül, Mehmet Topal gibi futbolcular hakkında yürütülen Cemaat soruşturmasında takipsizlik kararı verilirken, sadece Emre Belözoğlu hakkında yürütülen soruşturmanın devam ettiği ortaya çıkmıştı. Sabah gazetesi, Emre hakkında yürütülen soruşturmaya ilişkin bugün yeni bir habere yer verirken, Emre'nin banka…

Geçtiğimiz haftalarda futbolda Cemaat yapılanmasına ilişkin İstanbul 32. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davada dikkat çeken bir karar alınmıştı.

Hakan Ünsal, Ertuğrul Sağlam, Arda Turan, Okan Buruk, Bülent Korkmaz, Alper Potuk, Orhan Şam, Tuncay Şanlı, Gökhan Gönül, Mehmet Topal gibi futbolcuların isimleri sıralanarak bu kişiler hakkında Cemaat suçlamasından takipsizlik verildiği, ancak Emre Belözoğlu hakkında soruşturmanın devam ettiği belirtilmişti.

Sadece Emre hakkındaki soruşturmanın yürütülmesi dikkat çekerken, Sabah gazetesinden "operasyon mu geliyor?" dedirten yeni bir haber geldi.

Sabah'ta bugün yer alan bir habere göre, Belözoğlu ile ilgili ifade veren bir gizli tanık, futbolcunun Bank Asya'ya Gülen'in talimatının ardından parça parça 2 milyon lira yatırdığını ileri dürdü. Gizli tanık Mert ifadesinde Belözoğlu'nun 2 Milyon TL'yi elden başka bir isme verdiğini, bu bilgiyi 2017 yılında tutuklanan Ahmet Musab K. isimli örgüt üyesinden duyduğunu ileri sürdü.

Savcılık Emre Belözoğlu'nun iddia edilen 2 milyon lirayı o dönem başka isimler üzerinden Bank Asya'ya yatırıp yatırmadığını araştırıyor.

'İLİŞKİNİ KES' İFADESİ DAVA KAYITLARINA GİRMİŞTİ

Cemaat'in 2000'li yılların başlarına kadar "Futbol İmamı" olarak bilinen Süleyman Sait Aksoy, duruşma kayıtlarındaki ifadesinde, Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim'in Emre Belözoğlu'nu, "Fethullahçılarla ilişkini kes" diye uyardığını söylemişti. 

Emre'nin imam nikahı şahidi de olan Sait Aksoy, iddiaya göre ifadesinde şöyle demişti:

"Galatasaray'ın UEFA Kupası'nı kazanan kadrosundaki bazı isimler cemaate bağlıydı. Emre'nin o zaman yaşı küçüktü ama adı çok öne çıkıyordu. O dönemde şöyle bir olay olmuştu. Fatih Terim, birkaç kez Emre'yi Florya'da odasına çağırıp biraz da sert bir üslupla, ‘Fethullahçılarla ilişkini kes. Bunlar senin kariyerini bitirir, geleceğini karartırlar. Ben takımımda böyle bir yapılanmaya asla ve katiyetle izin vermem' diyerek uyarmış. Bunu bana yine futbolcular anlatmıştı. Emre de ‘Tamam hocam, peki' falan demiş"..