Rus Ekonomik Kalkınma Bakanı Oreşkin: Türkiye örneğini tekrar etmemeliyiz

Rusya Ekonomik Kalkınma Bakanı Maksim Oreşkin, 'Rusya, geçen yıl kredi pompalama yoluyla yüksek ekonomik büyüme gerçekleştiren ve şu anda neredeyse resesyonda olan Türkiye örneğini tekrar etmemeli' dedi.

Rusya Ekonomik Kalkınma Bakanı Maksim Oreşkin, büyümeyi teşvik etmek için Türkiye'nin uyguladığı "kredi pompalama" politikasını izlememeleri gerektiğini, bunun büyümede istikrarsızlığa yol açtığını belirtti.

Sputnik'in haberine göre Rus VTB Bankası tarafından Moskova'da düzenlenen 'Rusya Çağırıyor!' adlı uluslararası yatırım forumunda konuşan Oreşkin, "Rusya'daki düşük işsizlik oranı, geçen yıl Türkiye'de olduğu gibi, nihai talebin kredi pompalama yoluyla kitlesel olarak teşvik edilmesini faydalı hale getirmiyor, bu mekanizmalar dalgalanmaya ve büyümede istikrarsızlığa yol açıyor" dedi.

Şu anda uygulanan para-kredi politikası ile mali politikanın Rusya'daki mevcut duruma uygun olduğunu öne süren Oreşkin, "Rusya'da işsizlik oranı düşük, bu nedenle nihai talebi kapsamlı şekilde teşvik etmek istikrarsızlık yaratır. Rusya, geçen yıl kredi pompalama yoluyla yüksek ekonomik büyüme gerçekleştiren ve şu anda neredeyse resesyonda olan Türkiye örneğini tekrar etmemeli" ifadelerini kullandı.

Rusya'nın "bütçe kuralı ve enflasyon hedeflemesi açısından en iyi kurumlara sahip olduğunu" savunan Oreşkin, bunların "istikrarlı kalkınmanın temelini oluşturduğunu" ve bunlar olmadığında dalgalanma ve istikrarsızlık ortaya çıktığını vurguladı.