Robert Fisk: IŞİD Türkiye'de devletin içine sızdı

Robert Fisk, IŞİD'in Türkiye'de devletin içine sızdığını belirterek, Pakistan'da yaşandığı gibi İslamcı örgütlerin kendi müttefiklerine karşı da eylem yapabileceklerini söylüyor.

Dış Haberler

Robert Fisk tarafından Independent'da yazılan bir yazıda, Pakistan'da üniversiteye gerçekleştirilen ve onlarca kişinin öldüğü saldırı örnek gösterilerek, İslamcıların kendi müttefiklerine saldırabilecekleri söyleniyor.

Fisk, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın Pakistan Başbakanı'ndan "çok daha kibirli" olduğunu belirterek, yabancı savaşçıların ve kaçakçıların Türkiye'nin sınırlarını kullanmasına izin verdiğini söylüyor. Bu durum Pakistan'ın Sovyetler Birliği'nin Afganistan'a müdahalesi sırasında Pakistan'ın cihatçıların Afganistan'a geçişine izin vermesine benzetiliyor.

Türkiye'nin de Pakistan kadar şiddetli saldırıların hedefi olmaya başladığını bildiren Fisk, Erdoğan'ın da 1970'lerdeki Pakistan Başbakanı Muhammed Ziya ül-Hak gibi İslamcı kimliğini giderek daha fazla öne çıkarttığını söylüyor.

Fisk, Pakistan istihbaratının da geçmişte, Taliban ile işbirliği yaptığını ve cihatçılara silah sağladığını belirterek, Taliban'ın bu sayede Pakistan devletine sızdığını söylüyor. Yazıda Türkiye'de de benzer bir durum olduğu ve IŞİD'in Türkiye'nin devlet kurumlarına sızmış olduğu belirtiliyor.

Türkiye'nin Pakistan ile aynı tehlikeli oyunu oynadığını söyleyen Fisk, bunun tehlikelerine dikkat çekiyor.