Pakdemirli'nin bakanlık memurlarını özel villasında çalıştırdığı ortaya çıktı!

Tarım ve Orman Bakanı Pakdemirli’nin göreve gelmesinin ardından bazı memurları özel hizmetine aldığı belirtildi. Bakanlık kaynakları, Ankara İncek’teki villada çalıştırılmak istenen bazı memurların buna karşı çıktığını ifade etti.

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli’nin bakanlık personelini şahsi villasında özel hizmetine aldığı ortaya çıktı.

Cumhuriyet’ten Ozan Çepni’nin haberine göre, Pakdemirli cumhurbaşkanlığı hükümen sistemiyle göreve gelir gelmez bakanlık personelini Ankara İncek’te olduğu belirtilen villasında çalıştırma talebinde bulundu. Sonrasında Tarım ve Orman Bakanlığı Destek Hizmetleri Daire Başkanlığı’na bağlı bir kısım personel bakanın özel hizmetinde çalıştırıldı, bazı memurlar ise villada çalışmayı reddetti.

Memur görevlendirilmesi Bakanlık'ta tartışma yaratsa da görevlendirilen memurların Bakan'ın villasındaki işlerine dönem dönem devam etmiş.

Tartışmalar üzerine bakanlık bürokratları ile memurlar arasında özel görüşmeler yapılmış, “Çalışır mısın?” denilerek ikna süreci işletilmeye başlanmış.

YÖNETMELİKTE KREŞ YOK

Konu ile ilgili ulaşmaya çalıştığımız ve tartışmaların odağındaki Tarım ve Orman Bakanlığı Destek Hizmetleri Daire Başkanı Ecmel Ercan sorularımızı yanıtlamadı. Ulaşabildiğimiz bakanlık bürokratları da bakanın villasında “Kamu Konutları Yönetmeliği” kapsamında işlem yürütüldüğünü aktardı. Bu kapsamda Kamu Konutları Kanunu kapsamında yönetmelikteki “Özel Tahsisli” konutların “lsınma giderleri, demirbaş eşya ve mefruşat giderleri, aydınlatma, elektrik, su, gaz, temizlik, telefon, kapıcı, aşçı, kaloriferci, bahçıvan ve benzeri giderleri ile her türlü işletme, bakım ve onarım giderleri ilgili kurum ve kuruluşlarınca karşılanır” maddesi hatırlatıldı. Ancak temizlik ve onarımının yaptırıldığını belirtse de yönetmelikte yer almayan, bakanın villasında tam zamanlı çalışmaları istenen kreş ve bakım personeli görevlendirmesine ilişkin sorular ise yanıtsız kaldı.