Özgecan Aslan davasında tüm sanıkların tutukluluk hallerine devam kararı

Özgecan Aslan'ın katil zanlılarının yargılandığı davanın ilk duruşması Tarsus 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nde başladı. Protestolar arasında başlayan davada, sanıklar birbirini suçlayan savunmalar yapıyor, verdikleri bir önceki ifadelerle çelişen açıklamalar yapıyor.

Haber Merkezi

GÜNCELLEME 19:42
Duruşma 09 Eylül 1015 tarihine bırakıldı. Tüm sanıkların tutukluğu devam ediyor. Katil Fatih Gökçe hakkında ise "tecavüz suçu" için gereğinin yapılması için duruşma zaptının örneğinin Başsavcılığa gönderilmesine karar verildi.


GÜNCELLEME: 19:19
Tüm sanıkların tutukluluk hallerinin devamına karar verildi.

Özgecan'ın avukatları, Özgecan,erkek egemen toplumun ilk cinayeti değil son da olmayacak. Sanık Fatih de cinsel saldırıdan yargılanmalı

GÜNCELLEME 19:03
Kadınları korumayan Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'nın katılma talebi kabul edilirken tüm derneklerin ve Baroların talebi reddedildi.
 


GÜNCELLEME 18:35
Sanık müdafileri tahliye talep etti. Duruşmaya on dakika ara verildi


GÜNCELLEME 18:22

Katil Suphi Altındöken'in babası Necmettin'in avukatı, müvekkilinin sosyal medyada kurban seçildiğini,bu yaklaşımın ucuz ve popülist olduğunu iddia ediyor!

Katil Suphi Altındöken, katılma taleplerine ilişkin olarak "onlarda acı çekiyor biz de çekiyoruz. Katılsınlar" deyince salondakiler Suphiye tepki gösterdi.


GÜNCELLEME 18:12
Şikayetçi avukatlar: Tutukluluğun devam etmesi, davanın ertelenmesi halinde sanıkların birbirleriyle iletişim kurmamalarını istiyoruz.

Tanık ifadelerinin okunmasının ardından Adli Tıp raporu ve olay yeri tesbit tutanağı okundu.


GÜNCELLEME 17: 20

Tanık ifadeleri sona erdi. Olay yeri tespit tutanağı okunuyor.


GÜNCELLEME 17:10

NESLİHAN ALTINDÖKEN YALAN İFADE VERDİĞİNİ KABUL ETTİ

Katil Suphi Altındöken'in eşi Neslihan Altındöken ifade veriyor. Altındöken'in avukatların yönelttiği soruların birçoğuna "hatırlamıyorum" diye yanıt vermesi dikkat çekiyor.

Neslihan Altındöken, Suphi Altındöken'in üzerindeki kanlı kıyafetleri yıkadığını kabul etti. "Suphi kavgacı biri olduğu için şüphelenmedim" diyen Altındöken'e avukatlar, "koltuk kılıflarını da mı siz yıkadınız" diye sordu. Neslihan Altındöken "Hayır onları kayınbabam makineye attı" cevabını verdi.

Kocasının kendisine sürekli olarak şiddet uyguladığını söyleyen Neslihan Altındöken, "Beni aldattığını telefonundan ve facebooktan gördüm,"beni cinsel ilişkiye zorlardı" dedi.

Neslihan Altındöken ilk ifadesinde Suphi Altındöken'in baskısıyla yalan ifade verdiğini kabul etti.


GÜNCELLEME 15:34

SANIKLAR ÇELİŞKİLİ İFADELER VERİYOR

Sanık Fatih Gökçe de yaptığı savunmada, "Hastaneye götürmesini birkaç kez tekrarladım. "Gerek yok zaten ölü" dedi. Kaçtım. Beni bulmalarından korktum. Annem gibi tansiyon hastasıyım. Babasına yalvardım, Suphi'yi polise götürmesi için yalvardım. O da 'Keşke engel olsaydın' dedi. Babası polise git deseydi giderdi. Suphi babasından bıçak istedi. Önceden hazırlamış gibi verdi hemen. Suphi arabaya girdi, 3 dakika sürdü. İndiğinde elinde maktule ait elleri gördüm. Onları bir poşete koydu. Jandarma hep ' şunu şöyle, bunu böyle yap' dedi. Neredeyse ben öldürdüm diyecektim. Halbuki 'yaktıkları şeyi' jandarmaya ben gösterdim" ifadelerini kullandı.

Duruşmanın öğleden sonraki bölümünde ikinci sanık Fatih Gökçe, çok heyecanlı olduğu için en son ifade vermek istediğini bildirdi. Mahkeme kabul etti. Suphi'nin babası sanık Necmittin Altındöken ifadesinde olaydan jandarmayla aynı anda haberdar olduğunu söyledi. "Emekliliğime 111 gün kalmıştı.Yüksek tansiyonum var, böbreklerim rahatsız. Jandarmada gözaltında iki öğün kahvaltıdan başka bir şey yemedim" deyince Mahkeme başkanı, "Ne alakası var?" dedi. 

İFADESİNİ REDDETTİ

İlk ifadesini reddeden Altındöken, gözleri iyi görmediği için avukatın getirdiği ifadeleri okumadan imzaladığını, polisin küfrettiğini, sağlık kontrolü için götürüldüğü doktorun kendisini copla dövdüğünü ağlayarak iddia etti. Soruşturma Savcılığı'na verdiği ifade banttan okunan baba Necmettin Altındöken'in çelişkileri ortaya çıkıyor. Arabada bir şey görmediğini söyleyen sanık, önceki ifadesinde araçta duyduğu hırıltıyı tarif ediyor. Cesedi oğlu Suphi ile Fatih'in nasıl yaktıklarını seyrettiğini de anlatıyor.


GÜNCELLEME 11:17
Duruşmaya kısa bir ara verildi.


GÜNCELLEME 11:09
Katil Suphi Altındöken savunmasında şu ifadeleri kullandı:

"Maktül bindi, yorgundum, ben Mersin'e gitmeyecektim, 100 TL istedim, patrona yalan söyleyip 30 TL'sini verecektim. O yüzden kimse görmesin diye şehre girmeyip otobana girdim, itiraz edince ilerde U dönüşünden dönecektim, ama maktül çantasından bir şey çıkardı. 'Bayan niye böyle yapıyorsun' deyip arabayı durdurup arkaya yanına gittim. Ben sinirli biriyim, herkes bilir.

Kapıyı açmama rağmen inmedi, yüzümü tırmalamaya başladı. Ben de sinirlenip dövmeye başladım. Kafası demire çarptı, bayılınca panikledim, hastaneye beraber götürmek için diğer sanık Fatih'i çağırdım.  Geldi, dur kardeş önce konuşalım dedi. Issız bi yere gittik. Fatih maktüle bir baktı, sonra arkadaşı Osman'ı arayıp benzin istedi. Buluşmak üzere ayrıldık, ben eve gittim. Babamı aradım, benim eve geçtik, elimi yüzümü temizledim. Fatih geldi, koltukların kanlı başlıklarını topladık. 

'BUNU İLK KEZ SÖYLÜYORUM'
Bunu ilk kez burada söylüyorum. Bir baktım Fatih arabadan kemerini düzelterek iniyordu. Fatih dedi ki 'öldürmemiz lazım' Ben bıçağı aldım, boğazına sapladım. Hadi gidiyoruz dedik, babam 'nereye' dedi. Fatih 'pikniğe gidiyoruz mangal yakarız' diye espri yaptı. Ben paniktim, Fatih soğukkanlıydı. Fatih bana yüzümü maktülün tırmalayıp, tırmalamadığımı sordu, 'evet' deyince "Kimliğini bırakmışsın sen, elini kes" dedi, kestim ellerini. Önce çuvala koyup gömecektik, sonra Fatih babamdan mazot istedi. Bıçakları temizledi.

'ÇOLUĞUNU ÇOCUĞUNU YAKARIM DEDİ'
Bana 'kız güzelmiş' dedi, 'sen bir şey mi yaptın' dedim. Sus sesini çıkarma yoksa seni ihbar ederim dedi. Ayrı arabalarla yola çıktık, geminin orda onu bekledim, fatih aradı üniversitenin oraya çağırdı. Buluştuk, ben onun aracını takip ettim, bi sürü köyden geçtik, bir yerde durduk. Cesedi indirdim, bana benzini getir dedi, ben öyle bir niyetim olmadıgı için benzin şişesini kasten düşürdüm, yakmayalım dedim, o ısrar etti. Ertesi gün buluştuğumuzda Fatih elini omzuma koydu, "Bak, dün otobüste kıza öyle yaklaştığımı söylersen çoluğunu çocuğunu kaçırırım' dedi."

GÜNCELLEME 11:05
Sümeyye Erdoğan'ın yöneticisi olduğu KADEM'in, Tarsus Adliyesi'nde yapmaya çalıştığı basın açıklaması, Komünist Kadınlar tarafından engellendi.


GÜNCELLEME 10:56
Katil Suphi Altındöken, tüm suçu diğer katil Fatih'e atmaya çalışıyor. Mahkeme salonunda Suphi Altındöken'in önceki ifadesi okunuyor.


GÜNCELLEME 10:40
Suphi Altındöken, iyi hal indirimi almak için şansını deniyor. Altındöken, şehit ailelerine yarım ettiğini anlatırken,İfadesinde tecavüzü ve yakma fikrini arkadaşına yükledi. Fatih'in kendisini ihbar etmekle tehdit ettiğini söylüyor.


GÜNCELLEME (10:30)
Savunmasına başlayan katil Suphi Altındöken'in sesinin titrediği bildirilirken diğer sanık Fatih'in cinsel saldırı suçunu işlediğini anlatıyor.

Suphi Altındöken "Fatihi arabadan inerken fermuarını ve kemerini düzelttiğini gördüm" dedi.


GÜNCELLEME (10:20) - Sanık Suphi Altındöken savunmasına başladı. Altındöken ifadesinde Özgecan Aslan'ın kendisine saldırdığını ileri sürüyor.


11 Şubat'ta Mersin'in Tarsus ilçesinde hunharca öldürülen Özgecan Aslan'ın katil zanlıları Ahmet Suphi Altındöken, babası Necmittin Altındöken ve arkadaşı Fatih Gökçe'nin yargılandığı davanın ilk duruşması görülmeye başlandı.

Tarsus 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen dava öncesinde adliye önünde bir basın açıklaması gerçekleştirildi.

(Fotoğraf: Evrensel)

Çok sayıda avukatın müdahil olduğu davada sanıkların kimlik tespiti yapıldı. Duruşmaya iddianamenin okunmasıyla devam ediliyor.