Olay yerini inceleyen CHP raportörü: Deliller ortalıkta

Diyarbakır Barosu Başkanı Tahir Elçi'nin öldürülmesi sonrası olay yerinde inceleme yapan ve CHP için rapor hazırlayan Naci Sapan, "Şimdiye kadar gerekli deliller toparlanmamışsa, ölümüne sebep olan kurşun çekirdeği bulunamamışsa, bundan sonra bulma ihtimali çok düşük" dedi.

CHP’den son seçimde milletvekili adayı olan eski gazeteci Naci Sapan, Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’na sunulmak üzere rapor hazırlamak için Elçi’nin öldürüldüğü Dört Ayaklı Minare ve çevresinde incelemeler yaptı.

Sapan, olay yerinde çocukların oynadığını, olay yeri inceleme numaratörlerinin yine çocuklar tarafından oyuncak gibi toplandığını ve sokaktan yüzlerce kişinin yürüyerek gelip geçtiğini anlattı.

Hürriyet'ten Rıfat Başaran'ın haberine göre;Sapan, raporda yer vereceği izlenimlerini şöyle anlattı:

VURULAMAMALARI İNCELENMELİ
Olayı incelemeye, 2 polisi katleden taksiden inen şahıslardan başlanmalı. Bu şahısların, Elçi’nin basın açıklaması yaptığı yere yönelmelerinin nedeni, nasıl olup da onlarca kez ateş edilmesine rağmen vurulmadıkları tüm detaylarıyla incelenmeli. Polisler kaçan şahıslara, karşıdan gelirken onlarca kez ateş ediyor. Oradaki kepenkler ve duvarlar incelendiği zaman sadece birkaç kurşun izi görülüyor. Onların da ne zamandan kaldığı belli değil. Ancak kaçanların birinin girdiği sokakta bir minibüs var, minibüste yüzlerce kurşun izi dikkat çekiyor. 

BULUNMA İHTİMALİ ÇOK DÜŞÜK
Çok iyi bir inceleme yaparak delilere ulaşma ihtimali artık ortadan kalkmış görünüyor. Elçi’nin öldürülmesinin ardından, olayın aydınlanması için bölge kontrol altına alınmalıydı. Ancak olay yerine gittiğimizde, herhangi bir önlem alınmadan, oranın yaya geçişine açıldığını fark ettik. Elçi’nin öldürüldüğü yerden yüzlerce insan gelip geçiyor. Olay yeri inceleme numaratörleri konmuş ancak sahipsiz. Biz oradayken, numaratörleri orada oyun oynayan çocuklar topluyordu. Halen Elçi’nin kanı düştüğü yerde duruyor. Şimdiye kadar gerekli deliller toparlanmamışsa, ölümüne sebep olan kurşun çekirdeği bulunamamışsa, bundan sonra bulma ihtimali çok düşük.