ODTÜ'de gerici çıkışa öğrenciler sessiz kalmadı

Gericiliğin siyasi faaliyetlerini yoğunlaştırmaya çalıştığı ODTÜ hareketli günler geçiriyor.

Yıllardan beri gericiliğin sızmak için uğraştığı ODTÜ hareketli günler geçiriyor.

Evrim karşıtı bildiriler imzasız dağıtılıyor, yılbaşında başkalarının dini inancını aşağılayan şekilde broşürler dağıtılıyor, camide etkinlikler düzenlenmeye çalışılıyor.

Son olarak 23 Mart Pazartesi günü Kütüphane önünde 13.00 civarında IŞİD’e lojistik destek sağlamasıyla bilinen İHH adlı örgütün üyesi olduklarını kendilerinin de ifade ettiği kişilerce bir stand açıldı. Öğrencilerin müdahalesi üzerine standı kapatmak zorunda kalan gericiler aynı akşam 18.00'de ODTÜ Camii’de Muhammed Emin Yıldırım’ın katılacağı bir etkinlik organize ettiler. ODTÜ'nün yönetici kurumlarına durum hakkında bilgi veren öğrenciler, bir ibadethanenin örgütlenme aracı olarak kullanılacağı bu etkinliğe izin vermeyeceklerini ifade ederek harekete geçme kararı aldılar.

İHH üyesi ve IŞİD sempatizanı olduklarını açıkça dile getiren ODTÜ Mescit Topluluğu tarafından düzenlenen etkinlik, İç Hizmetler görevlilerinin müdahale etmesine rağmen zor kullanılarak yapılmaya çalışıldı.

Öğrenciler, caminin önünde kendilerine saldırılması için her şeyi deneyen Topluluk üyeleri ve dışarıdan destek için gelen gericilerin bu çabalarının karşılıksız kaldığını, ancak bu grubun provokasyonlarına devam ederek tekbir çekerek içeri girdiğini ifade ediyorlar.

Devrimci öğrenciler daha sonra yaptıkları açıklamada bu sırada ekmek bıçakları ya da sopalarla öğrencilere saldırılmadığını, kimsenin ibadetine karışılmadığını vurguluyorlar.

Ancak olayların devam etmesi üzerine, öğrenciler A4 kapısı olarak bilinen ODTÜ'nün Yüzüncü Yıl çıkışında gruba müdahale ederek dağıttıklarını da saklamıyorlar.

ODTÜ'lü devrimci öğrencilerin olaydan sonra yaptıkları açıklama şöyle son buluyor:

"Şunu açıkça belirtiyoruz ki ODTÜ Mescit Topluluğu adı altında örgütlenmeye çalışan, etkin oldukları her alanda tüm düşünceleri baskılayan dinci gericilerin okulumuzda faaliyet göstermesine kesinlikle izin verilmeyecektir. ODTÜ kampüsünün özgürlük ortamı, bu tür dinci gerici ve faşist örgütlenmelerin olmamasıyla direkt olarak ilişkilidir. Masum insanların ibadethanelerini siyasi örgütlenme için kullananlara karşı tutumumuz nettir. İbadethaneleri kullananlara ve kullanmayanlara, dini inancı ne olursa olsun tüm ODTÜ öğrencilerine çağrımızdır: Suriye'de çocukları katleden, kadınlara tecavüz edip köle pazarlarında satanlara yardımını hiçbir şekilde gizlemeyen İHH ve uzantılarına kampüsümüzde izin vermeyelim!"