ODTÜ'de dekan ataması tartışması: 53 oy alan değil, 20 oy alan atandı

CHP Ankara Milletvekili Tekin Bingöl, Orta Doğu Teknik Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekanlık seçimleri sonrası yapılan atamaya tepki gösterdi.

Haber Merkezi

CHP Parti Meclisi Üyesi ve Ankara Milletvekili Tekin Bingöl, Orta Doğu Teknik Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekanlık seçimleri sonuçlarına ilişkin açıklamada bulundu.

ODTÜ İİBF dekanlık seçimlerinde 53 oy alan Prof. Dr. Ayşe Ayata'nın yerine, daha önce ODTÜ işletme bölümünden akademik yetersizliği nedeniyle iki defa ret alan ve dekanlık seçimlerinden de 20 oy alan Prof. Dr. Ramazan Sarı'nın dekan olarak atandığı belirtildi.

Dekanlık seçimlerinde en yüksek oyu Ayşe Güneş Ayata’nın almasına rağmen, üniversite tarafından iki defa akademik açıdan yetersiz olduğu belirtilen Ramazan Sarı’nın dekan olarak atandığını dile getiren Bingöl, “Türkiye’ye bir ‘atama’ kültürünü hakim kılmaya çalışıyorlar. Kendi kendini Varlık Fonu'na başkan atayanlar, üniversitelerde de seçimleri görmezden gelip akademik yetersizliği olan kişileri dekan olarak atıyorlar. Bilsinler ki üniversiteler bilimin değil, iktidarın yuvası olsun diye uğraşanlar, ne bilimin ne de geleceğin varisi olamayacaklar” dedi.