ÖDP'den seçim açıklaması

7 Haziran seçimleri sonrası bir değerlendirme de ÖDP'den geldi.

Seçim sonuçları sonrası açıklama yapan ÖDP, "2015 seçiminin tartışmasız sonucu Erdoğan ve AKP’nin yenilgisidir. Halk, Erdoğan ve AKP’ye hayır dedi. Haziran direnişinin yerinden ettiği, çözülüşünü başlattığı Erdoğan ve AKP için yolun sonu görünmüştür" ifadelerini kullandı.

"Erdoğan’a yolun sonunu gösteren, ülkenin ilerici, barıştan yana, demokrat, devrimci güçlerinin AKP’ye hayır diyerek seçimlerde geliştirdiği dayanışma olmuştur" denilen açıklamada şu ifadeler yer aldı:

"Seçimin bizim önümümüze koyduğu en önemli sorumluluk ise, AKP’ye hayır diyen Gezi milyonlarının arayışına yanıt vermek, Hayır’ların işaret ettiği Evet’i yani Haziran Türkiyesi’ni bir seçenek haline getirmektir. Seçimlerin devrimiciler açısından belirgin sonucu budur. Şimdi, yeni bir mücadele döneminin başındayız. Erdoğan ve AKP iktidarının sonunun göründüğü bu koşullarda, AKP düzeniyle gerçek bir hesaplaşmanının yoluna açacak devrimci kurucu bir seçeneği yaratma mücadelesini bir adım daha ileri taşımalıyız.

Bunun için şimdi Birleşik HAZİRAN Hareketi’ni birleşik direnme mücadelesini, kurucu bir zeminde güçlendirmek için HAZİRAN Meclislerinde birleşme zamanıdır."