Nihat Doğan hakkında suç duyurusu

İzmir Barosu üyesi kadın avukat, Özgecan Aslan'ın öldürülmesi sonrasında attığı tweetler nedeniyle türkücü Nihat Doğan hakkında, Cumhuriyet Savcılığı'na suç duyurusunda bulundu.

DHA

Avukatlar Eren İlhan Güney, Şehrazat Mercan ve Gözde Uzsoy, gazetecilere yaptıkları açıklamada, suç duyurusu dilekçesinde Doğan'ın 14 Şubat günü twitter'da 'Siz de mini eteği giyip soyunup laik sistemin ahlaksızlaştırdığı sapıklar tarafından tacize uğrayınca da bas bas bağırmayacaksın' yazılı tweet attığını hatırlattı.

Şahsın tanınan, bilinen ve bazı kesimlerce sevilen, topluma mal olmuş bir kişi olduğunu, twitter'da 464 bin takipçisinin bulunduğunu belirten avukatlar, suç duyurusu dilekçelerinde Doğan'ın söz konusu mesaj ile TCK 215. madde kapsamında suçu ve suçluyu övdüğü, Anayasanın 2. maddesinde cumhuriyetin niteliklerinden biri sayılan laiklik ilkesinin insanları, toplumu ahlaksızlaştığını ifade ederek tecavüz suçunu laiklik ilkesine bağladığı ve TCK 216. maddesi uyarınca 'Halkın bir kesimini sosyal sınıf, ırk, din, mezhep, cinsiyet veya bölge farklılığına dayanarak aşağılama" suçunu işlediğini önesürdü. Üç kadın avukat ayrıca Nihat Doğan, hakkında tazminat davası da açacaklarını söyledi.

Avukatlar daha sonra, Doğan'ın cezalandırılması taleplerini içeren suç duyurusu dilekçesini İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı'na verdi.