Mustafa Sarıgül CHP'yle yollarını ayırıyor: Seçime o partiyle girecek

Yerel seçimlerde CHP'nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı olan Mustafa Sarıgül, 2015 seçimlerine Türkiye Değişim Hareketi ve Halkın Yükselişi Partisi’nin birleşmesiyle oluşan Türkiye Değişim Partisi’yle girecek.

Yerel seçimlerle birlikte CHP'ye dönen Mustafa Sarıgül, yeniden yollarını ayırıyor. Mustafa Sarıgül'ün YDH'si, 2015 seçimlerine Yaşar Nuri Öztürk'ün partisiyle birleşip girme kararı aldı.

Yeni Şafak'ta yer alan iddiaya göre, Sarıgül, Türkiye Değişim Hareketi (TDH) ve Halkın Yükselişi Partisi’nin birleşmesiyle oluşan Türkiye Değişim Partisi’yle seçimlere girecek. TDH olarak birçok ilde örgütlenen Sarıgül, 2005'te Yaşar Nuri Öztürk tarafından kurulan HYP'yi TDH ile birleştirecek. Yeni partinin adının ise Türkiye Değişim Partisi olacağı öğrenildi. Önceki gün, TDH’deki arkadaşlarıyla buluşan Sarıgül, eski teşkilatındaki isimlere de mesaj verdi. 10 Ocak’ta Ankara’da genel kurul toplantısı yapacak Sarıgül, partisini tanıtıp seçimlere gireceğini açıklayacak. Sarıgül, daha önce de 77 ilde örgütlenerek hızlı bir çıkış yapmıştı.