Metiner'in Erdoğan'ı 'peygamber' ilan etmesine az kaldı!

AKP Milletvekili ve Star yazarı Mehmet Metiner, bugünkü yazısında, Halkın Erdoğan'a aşık olduğunu, "Allah'ın elçilerini de sevmeyenlerin olabileceğini" anlattı.

1 Kasım seçimlerinde AKP’nin İstanbul 3. Bölge milletvekili seçilen Mehmet Metiner "Erdoğan halkına aşık, halk Erdoğan’a" diyerek, "Halk deyince topyekûn herkesten söz ettiğim anlaşılmasın zinhar" ifadelerini kullandı. Metiner, "Allah’ın elçilerini seven olmuştur, sevmeyen... Hatta Allah’ın Peygamberlerine sonuna kadar düşman olanların sayısı da azımsanmayacak ölçüde olmuştur. O yüzden halk Erdoğan’ı seviyor derken kast ettiğim doğru anlaşılsın isterim" dedi.

Mehmet Metiner’in Star’da "Erdoğan gücünü nereden alıyor?" başlığıyla yayımlanan yazısı ilgili bölümü şöyle:

"Recep Tayyip Erdoğan gücünü halkından alıyor. Erdoğan halkına aşık, halk Erdoğan’a...

Halk deyince topyekûn herkesten söz ettiğim anlaşılmasın zinhar... Elbette halk var halk içinde. Halkın içinde de çeşitli kesimler var. Hiç kimse toptan bir halkın gönlünde taht kuramaz. Tarihin hiçbir evresinde hiçbir lider ne kadar çok sevilirse sevilsin herkesin gönlünde taht kuramamıştır.

Allah’ın elçilerini seven olmuştur, sevmeyen... Hatta Allah’ın Peygamberlerine sonuna kadar düşman olanların sayısı da azımsanmayacak ölçüde olmuştur. O yüzden halk Erdoğan’ı seviyor derken kast ettiğim doğru anlaşılsın isterim: Demokrasilerde bir lideri tek başına hem de onlarca düşman unsura rağmen iktidara taşıyabilecek kadar seven bir halk gerçekliği varsa halkın o lideri sahiden sevip sahiplendiği söylenebilir."