Metin Feyzioğlu'ndan hakime: Tarihe bu kara lekeyle geçeceksin

Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu, Umut Kılıç'ı tutuklayan hakime ilişkin "Hukuk Senin aklında başka bir hukuk kuralı var. Üzgünüm tarihe bu kara lekeyle geçeceksin" ifadelerini kullandı.

Metin Feyzioğlu, hakimlik mülakatında tutuklanan avukat Umut Kılıç'ın tutuklama kararını veren sulh ceza hakiminin tarihe kara lekeyle geçeceğini söyledi. 

Metin Feyzioğlu'nun konuşması şöyle:

Savunma kutsal falan değil arkadaşlar. Savunmaya kutsal deyip üstüne düşeni yapmayan hakimler ve savcılar kutsal savunma deyip işi geçiştiren bir yaklaşım sergiliyorlardır. Hakim kürsüsüne oturmuş olan zatı, savcı cübbesi giymiş savcı kürüsüne oturmuş zatı hakim ve savcı yapacak olan siz avukatlarsınız. Fark şudur; iki dudağının arasında insanları hürriyetinden namusundan geleceğinden işinden gücünden edecek takdir yetkisi tanınmış bürokrattır. Tüm bunların alt başlığı; biz yargı bağımsızlığı, keyfilikten uzak yargı, adil yargı, gerekçeli hüküm talep ettiğimizde aslında en temel meslek sorunumuzun çözümünü talep ediyoruz.

Şimdi düşünün mülakat salonunda kolunuza polisler girmiş, ayaklarınız yerden kesilmiş. İnsansınız söylersiniz. Kraldan çok kralcı deme eleştiri hakkım için nedir? Bilmeyene deste deste gönderirim. O kişi, tutuklama talebiyle sulh ceza hakimine gönderir. Bir sulh ceza hakimi ki kraldan çok kralcı. Bu da suç değildir, söylediğim. Hakim tutuklar. Cumhurbaşkanına hakaretten söz ediyoruz. Aç oku hakaret suçunun dava konusu yapılabilmesi için adalet bakanının önce izin vermesi lazım. İznin verilip verilmeyeceği bir aşamada cumhurbaşkanına hakaret iddiasıyla tutuklama yapılmaz, ama bilmek yada bilmemek gibi bir kaygın yok sadece kraldan çok kralcı olmaya çalışıyorsun, ağır eleştiri.