Meslek örgütleri ve sendikalar: 'Yeni Osmanlıcılık' sevdasından vazgeçin!

Meslek örgütleri ve sendikalar, patlamanın yaşandığı Suruç ilçesine gerçekleştirdikleri ziyarette, “AKP ve Cumhurbaşkanı'na buradan bir kez daha sesleniyoruz: etnik, mezhepçi ve Yeni Osmanlıcı politikalardan vazgeçin” dedi.

Haber Merkezi

Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK), Kamu Emekçileri Sendikası Konfederasyonu (KESK), Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB) ve Türk Tabipler Birliği (TTB) üyelerinden oluşan emek ve meslek kuruluşları, "Yeni Osmanlıcılık" sevdasından vazgeçilmesini istedi.

Örgütlerin katılımıyla Şanlıurfa’nın Suruç  ilçesine gerçekleştirilen ziyaretin ardından yapılan açıklamada, “SGDF’li 300 gencimizin konakladığı Amara Kültür Merkezi’nde dün kelimelerle ifade edilemeyecek kadar alçakça bir saldırı sonucu meydana gelen patlamada 30’dan fazla gencimiz yaşamını yitirdi, çoğu ağır olmak üzere onlarcası yaralandı. Bu vahşi saldırıyı nefretle ve şiddetle kınıyor, protesto ediyoruz. Hamasi nutuklarla gizlenemeyecek kadar tehlike büyümüştür. Katiller masum, sivil, çocuk demeden onlarca, yüzlerce insanı katletmeyi hedefliyorlar. AKP politikaları nedeniyle Ülkemiz Suriye’ye, Irak’a, Yemen’e, Afganistan’a dönme tehlikesi ile karşı karşıyadır. AKP ve Cumhurbaşkanına buradan bir kez daha sesleniyoruz; etnik, mezhepçi ve ‘Yeni Osmanlıcılık’ politikasından vazgeçin” denildi.

Açıklamada, Kobani’de bir ay önce çoğu çocuk ve kadın olmak üzere 250’den fazla insanın öldürülmesi olayı hatırlatılarak, “Dün de Suruç’ta gençlerimizi katlettiler. Aynı katiller 5 Haziran’da da Diyarbakır’da yüzlerce insanımızı katletmeyi hedeflemişlerdi” ifadeleri kullanıldı.