Meclis'te kavga: AKP'li vekiller Engin Özkoç'un üzerine yürüdü

Meclis'te CHP Grup Başkanvekili Engin Özkoç'un konuşması sırasında kavga çıktı. Bir grup AKP'li milletvekili Özkoç'un üzerine yürüdü.

soL - Haber Merkezi

TBMM Genel Kurulu'nda CHP Grup Başkanvekili Engin Özkoç'un konuşması sırasında AKP'li millletvekilleri sıralara vurdu.

AKP'li milletvekilleri Engin Özkoç'un üzerine yürümesi üzerine kürsünün etrafına gelen CHP'li milletvekilleri ile AKP'liler arasında büyük bir arbede yaşandı.


Arbedenin ardından Meclis Başkanvekili Sadi Bilgiç oturuma ara verdi. Ancak oturuma ara verilmesine karşın yumruk ve tekmelerin atıldığı kavga devam etti. Bazı milletvekilleri arbede sırasında yere düştü, sandalyeler devrildi.

ÖZKOÇ: YUMRUKLAR BİZİ YILDIRAMAZ

Özkoç Meclis'te AKP'li milletvekilerinin saldırısının ardından Twitter'dan bir açıklama yaptı. "Ben bir kişinin değil, milyonların sesiyim... Tehditler, yumruklar bizi yıldıramaz... Biz adalete susamış, demokrasiye inancı tam, Türkleriz... Biz lekesizleriz. Ve mücadeleden asla vazgeçmeyeceğiz!" diyen Özkoç, bugün düzenlediği basın toplantısından bir bölümün görüntülerini mesajına ekledi.

Öte yandan Sözcü'nün yayımladığı fotoğraflarda AKP'li milletvekillerinin saldırısının ardından Özkoç'un başında şişlik ve yüzünde kızarıklık oluştuğu görüldü. 

Özkoç bugün düzenlediği basın toplantısında "Şehide kelle diyen kişi haysiyetsizdir, şehide kelle diyen kişi Türkiye Cumhuriyeti’nde şerefsizdir, şehide kelle diyen kişi onursuzdur, şehide kelle diyen vatan hainidir. Bu kişi Türkiye Cumhuriyeti’nin cumhurbaşkanı olamaz, temsil edemez" demişti.

MUSTAFA ŞENTOP ÖZKOÇ'U HEDEF ALDI: 'BU İFADELERİ KULLANAN ZATI KINIYORUM'

TBMM Başkanı Mustafa Şentop Meclis'te çıkan kavganın ardından yaptığı açıklamada CHP'li Engin Özkoç'u hedef alarak "Bu zatı kınıyorum" dedi. 

Şentop "Ben bu ifadeleri kullanan zatı kınıyorum. Herkes sorumluluğunun bilincinde hareket etmelidir. Bununla ilgili husus normal yargının incelemesi konusunun içerisindedir. Cumhuriyet Başsavcılığı soruşturma başlatmıştır" dedi. "Devlet olarak hassas bir süreçten geçiyoruz" diyen Şentop, Özkoç'un ifadelerinin ifade özgürlüğü kapsamında olmadığını ve "tahrik edici" olduğunu öne sürdü.