MEB'den temizlik projesi: Malzeme veliden, temizlik öğrenciden

CHP Milletvekili Mehmet Şeker, Şahinbey Milli Eğitim Müdürlüğü'nün ilçedeki okullarda temizlik malzemelerinin velilerce temin edildiğini, temizliği de çocukların yaptığını ifade etti.

Cumhuriyet Halk Partisi Gaziantep Milletvekili Mehmet Şeker, Şahinbey Milli Eğitim Müdürlüğü'nün 'Temiz Eller Sağlıklı Nesiller Projesi' kapsamında ilçedeki okullarda malzemeleri velilerin temin ettiğini, temizliği de çocukların yaptığını ifade etti. 

Cihan Haber Ajansı'da yer alan haberine göre, Mehmet Şeker, Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı'ya yönelttiği soru önergesinde, projenin değerlendirme çizelgesinde, çocuklara kazandırılan temizlik alışkanlığına yönelik kriterler yerine, sınıfların temizliğine yönelik kriterlerin yer aldığını ifade ederek "Projenin uygulandığı okullarda eğitim gören öğrencilerin velileri, temizlik malzemelerini öğrencilerin temin etmesine, boş derslerde ya da teneffüs aralarında çocuklara temizlik yaptırılmasına ve bu temizlik çalışmalarının eğitim-öğretim faaliyetlerinin önüne geçmesine tepki göstermektedirler" dedi.

Şeker, devlet gelirini lüks makam aracı alımına, filosuna yeni uçaklar eklemeye, saray yaptırmaya harcayan iktidarın, ödenek yetersizliği nedeniyle okullarda yeterli temizlik personeli görevlendirmediğini ifade ederken, "Türkiye'nin en büyük 3'üncü ilçesi konumundakiGaziantep'in Şahinbey ilçesinde de de çoğu okulda temizlik personeli ya hiç bulunmamakta ya da yetersiz sayıda temizlik personeli çalıştırılmaktadır" dedi.

'Gaziantep ilçelerinde temel eğitim ve ortaöğretim kurumları bazında, hiç temizlik görevlisi bulunmayan ve yeterli temizlik görevlisi olmayan okul sayısı nedir?' diye soran Şeker, Avcı'dan şu soruları da yanıtlamasını isyedi: "2014-2015 eğitim-öğretim yılında, Gaziantep'teki okullarda temizlik personeli çalıştırılması için ayrılan ödenek ne kadardır? Bu ödenek yeterli midir? Temel eğitim ve ortaöğretim kurumlarındaki öğrencilere temizlik alışkanlığı kazandırmak amacıyla geliştirilen 'Temiz Eller Sağlıklı Nesiller Projesi' kapsamında, sınıfların ve okulların çocuklara temizletilmesini doğru buluyor musunuz? Adı geçen proje ile ilgili Bakanlığınıza iletilen şikayet sayısı nedir? Bu şikayetlerle ilgili ne tür bir işlem yapılmıştır?"