Laik ve bilimsel eğitim için #Ayaktayız (GÜNCELLENİYOR)

Birleşik Haziran Hareketi bugün tüm illerde 'Laik ve bilimsel eğitim için #Ayaktayız' sloganıyla eylemde.

GÜNCELLEME - 18:36

Tüm Türkiye'de olduğu gibi Manisa'da da Birlesik Haziran Hareketi "Gericiliğe Karşı Laik ve Bilimsel Eğitim İçin Ayaktayız" sloganıyla bugün saat 14.00 da Manolya Meydanı'ndaydı. 


GÜNCELLEME  - 18:08

Birleşik Haziran Hareketi, Kırşehir'de de #Ayaktayız eylemindeydi.


GÜNCELLEME - 17:53

Birleşik Haziran Hareket i(BHH) tarafından eşzamanlı olarak ülke çapında yapılan eylemlerin birisi de Kocaeli'de yapıldı. BHH Gebze Meclisi'nin de katılımıyla büyük çaplı bir yürüyüş gerçekleştirildi. Belediye iş hanı önünde başlayan yürüyüş, Cumhuriyet Parkı'nda basın açıklamasının okunmasıyla son buldu. Açıklamada, 9 Şubat haftasında düzenlenecek ders boykotu için o güne kadar yerelliklerde güçlü bir kampanya örgütleneceği duyuruldu.


GÜNCELLEME: 17:48

Tarsus Birleşik Haziran Hareketi'nin çağrısıyla Halk Eğitim merkezinin önünde toplanan kitle, Yarenlik alanında yürüyüşe geçerek saat kulesinin önünde basın açıklaması yaptı. Yürüyüş boyunca AKP'nin gerici eğitim politikalarına karşı sloganlar atılırken Charlie Hebdo saldırsı da unutulmadı. Yapılan basın açıklamasında 15 Ocak'ta görülecek Tarsus Gezi davası için de çağrıda bulunuldu.


GÜNCELLEME 16: 46

Antalya'da da yüzlerce kişi '' Laik ve Bilimsel Eğitim'' için yürüdü. Üçkapılar önünden başlayan yürüyüş, Cumhuriye Meydanı'nda yapılan basın açıklaması ile sonlandı.


GÜNCELLEME 16:40

Birleşik Haziran Hareketi Adana Meclisi'nin çağrıcılığını yaptığı ve çok sayıda kurumun destek verdiği eylem için İnönü Parkı'nda bir araya gelen yüzlerce kişi "Bilimsel ve Laik Eğitim İçin Ayaktayız" pankartının arkasında bir Atatürk Parkı'na bir yürüyüş gerçekleştirdi. 

Yürüyüş boyunca AKP'nin gerici eğitimine karşı sloganlar atılırken Charlie Hebdo saldırısı da unutulmadı. Sloganlarla Atarük Parkı'na ulaşan kitle adına Birleşik Haziran Hareketi Adana Meclisi Yürütme Kurulu üyesi Gülizar Durmaz basın açıklamasını okudu. 


GÜNCELLEME 16 34

Birleşik Haziran Hareketi Denizli'de de "Laik ve Bilimsel eğitim için ayaktayız" dedi.


GÜNCELLEME 16:13

Tekirdağ'da yapılan yürüyüşün ardından basın açıklaması okundu. Ardından kitle forum için belediye kültür merkezine geçti.


 


GÜNCELLEME 16:06

Birleşik Haziran Hareketi Alanya Forumu bugün saat 13.00'te PTT önünde Ayaktayız eylemini gerçekleştirdi. Basın açıklamasının ardından eylem sona erdi.


GÜNCELLEME 16:03

Birleşik Haziran hareketi İzmir'de binlerce kişiyle gerçekleştirdiği yürüyüşe polis engel olmaya çalıştı.  Kıbrıs Şehitleri Caddesi kapatıldı, uyarı anonsu yapıldı. İzmir'de de halkın kararlı direnişi üzerine polis geri çekildi. Yapılan basın açıklamasının ardından Charlie Hebdo ile dayanışma için Fransız Konsolosluğu'na yürünüyor.


GÜNCELLEME 15:36

Kırklareli'nde yüzlerce kişi eylemdeydi.


GÜNCELLEME 15:27

İzmir Alsancak'ta ÖSYM binası önünde toplanan kitle yürüyüşe geçmek üzere

GÜNCELLEME 15:18

Polis kitlenin önünü keserek yürüyüşüne 45 dakika izin vermedi. Kitlenin direnişinden sonra polis barikatının açılmasıyla basın açıklaması okunmaya başlandı.

 

GÜNCELLEME 15:13

İskenderun'da Birlesik Haziran Hareketi 'gericilige karsi ayaktayiz' dedi

GÜNCELLEME 15:04

Karabük PTT önünde toplanan kitle, sloganlarla birlikte AKP il binasının önüne geldi. Saygı duruşu ile eylemlerine başlayan kitle, basın açıklamasını okudu.

GÜNCELLEME 14:35

Ankara'da Sakarya Meydanı'nda toplanan kitle yürüyüşe geçti.

GÜNCELLEME 14:31

Çanakkale'de,  ‘Bilimsel ve Laik Eğitim İçin Ayaktayız!’ sloganıyla İskele meydanında toplanan kitle, basın açıklaması gerçekleştirdi.

GÜNCELLEME 14:20

Kadıköy'de yürüyüş yapan kitlenin önü polis tarafından kesildi.

 

GÜNCELLEME 14:06

Birleşik Haziran Hareketi Zonguldak Meclisi, 'Bilimsel ve laik eğitim için ayaktayız' sloganıyla Madenci Anıtı'ndan, valilik binasına doğru yürüyüşe geçti

GÜNCELLEME 14:00

Balıkesir'de, Salih Tozan Kültür Merkezi önünde başlayan yürüyüş 6 Eylül İlköğretim Okulu önünde yapılan basın açıklamasıyla sona erdi.


GÜNCELLEME 13:55

Kadıköy'de kalabalık her geçen dakika artıyor.


GÜNCELLEME 13:40

Eskişehir'de İl Sağlık Müdürlüğü önünde buluşan kalabalık yürüyüşe başladı.


GÜNCELLEME 13:38

Mersinde, Forum AVM önünde buluşan kitle, İl Milli Eğitim Müdürlüğü'ne doğru yürüyüşe geçti.


GÜNCELLEME 13:35

Kadıköy Boğa'da buluşan kitle, Bahariye caddesine doğru yürüyüşe geçti.


GÜNCELLEME 13:30

İstanbul'daki eylemin adresi Kadıköy. Boğa'da buluşan kalabalık, 'Bu daha başlangıç, mücadeleye devam', 'Hırsız, katil AKP', 'AKP elini eğitimden çek' sloganları atıyor.


Birleşik Haziran Hareketi, laik ve bilimseş eğitim için bugğn Türkiye'nin dört bir yanında eylemde. 

BHH tarafından yapılan açıklama şöyle:

ÇOCUKLARIMIZI KARANLIĞA TESLİM ETMEYECEĞİZ!
LAİK VE BİLİMSEL EĞİTİM İÇİN AYAKTAYIZ!

Gerici faşist vahşet Paris’teki katliamla insanlığın tüm özgürlükçü ve ilerici birikimine saldırdı.

Bu saldırıyı tüm dünya ile birlikte bir kez daha lanetliyor, kaybettiklerimiz önünde saygıyla eğiliyoruz.

Bir kez daha ilan ediyoruz, KORKMUYORUZ AYAKTAYIZ.

Bugün yeni bir direniş yürüyüşünü ülkenin dört bir yanında başlatıyoruz.
***

“Dindar ve kindar bir nesil yetiştireceğiz” diye yola koyuldular. Eğitim müfredatını hurafelerle doldurdular. Zorunlu din dersleriyle mezhepçi bir saldırı başlattılar. Okullarımızı zorla imam-hatiplere dönüştürdüler.Şimdi de zorunlu din dersini anaokullarına indirecek yeni adımlar atıyorlar. Karma eğitimi kaldırmanın planlarını yapıyorlar.

Çocuklarımızı gerici-mezhepçi bir kuşatma içerisine almaya çalışıyorlar. Parası olanların özel kolejlere itildiği, yoksulların, işçi çocuklarının ise piyasa denen çarkın dişlileri arasında harcandığı bir sistem kuruyorlar.

Bu şekilde geleceğimizi teslim almaya çalışıyorlar.
“Anaokullarına kadar yerleştireceğiz” dedikleri ahlak, çocuklarına para sıfırlatan arsızların yoz ahlakıdır. AKP iktidarı, itaat eden, hırsızlıklarına ses çıkarmayan, ucuz işgücü olarak kullanılan, daha fazla sömürülen, çocuk yaşta yeni çocuk işçiler doğurmaya başlayan bir nesil yaratmayı arzuluyor.

Bu gidişe izin vermeyeceğiz!
AKP iktidarının yetiştirmek istediği ‘kindar’ nesil ise, IŞİD neslidir. Nefreti tüm topluma yaymayı hedefliyorlar. Dinler ve mezhepler arasında düşmanlık tohumları atıyorlar. Toplumu bölerek daha kolay yönetebileceklerini biliyorlar.

Bu kanlı planın karşısına dikileceğiz!
Çocuklarımızın zihnini hurafelerle çöplüğe çeviremeyecekler. Geleceğimizi karanlığa teslim etmeyeceğiz. Bu ülkeyi ve çocuklarımızın geleceğini mezhepçi faşistlerin ve hırsızların elinden kurtaracağız!

Laik ve bilimsel bir eğitim sistemi için mücadele başlatıyoruz.

9 Şubat haftasında okulları boykot edeceğiz. 9 Şubat’a kadar her gün mahalle mahalle, sokak sokak, okul okul bu boykotu hep birlikte örgütlemeye çağırıyoruz.

Bu iktidara bir uyarıdır ve sadece bir başlangıçtır.

* Zorunlu din dersleri kaldırılana kadar ayaktayız!

* Zorla imam-hatip yapılan okullarımızı geri alana kadar ayaktayız!

Bizi hiçe sayanlar bilsin! Bundan sonra her şey biziz!..

Birleşik Haziran Hareketi