KYK, dinci yazar Şule Yüksel Şenler'i andı

Kredi ve Yurtlar Kurumu, ''Vefa Günleri'' adı altında Türkiye'de kadınların örtünmesi için 1960'lardan beri sürdürdüğü faaliyetlerle bilinen ve geçtiğimiz aylarda hayatını kaybeden dinci yazar Şule Yüksel Şenler'i Bolu'da andı.

Kredi ve Yurtlar Kurumu resmi twitter hesabından yapılan paylaşımla, Türkiye'de kadınların örtünmesi için 1960'lardan beri sürdürdüğü faaliyetlerle bilinen ve geçtiğimiz aylarda hayatını kaybeden dinci yazar Şule Yüksel Şenler'in Bolu'da anılacağını duyurulmuştu.

Etkinlik dün gerçekleşti.

''Vefa Günler'' adı altında yapılan anmaya, Akit ve Milat gibi gerici gazetelerde yazarlık yapmış Demet Tezcan da konuşmacı olarak katıldı.

İSMİNİ YURTLARDA YAŞATIYORLAR

KYK, Kayserili olan Şenler'e daha önce de bir jest yapmış, Kayseri'de Kredi ve Yurtlar Kurumu'na bağlı bir öğrenci yurduna Şule Yüksel Şenler ismini vermişti.

Şule Yüksel Şenler, Türkiye'de kadınların örtünmeleri için 1960'lardan beri sürdürdüğü faaliyetlerle bilinen ve Emine Erdoğan'ın da taktığı "Şulebaş" adlı türban tasarımının "mucidi" olarak tanınıyor.

60'li yıllarda Saidi Nursici olan Şenler'in Anadolu'yu gezerek "Örtünmeyen kadının müslüman olamayacağı" propagandası yaptığı biliniyor.

Şenler, Tayyip Erdoğan ile Emine Erdoğan'ı tanıştıran ve Emine Erdoğan'ın türban takmasına vesile olan kişi olarak da tanınıyor.