Kongra-Gel Başkanı Kartal: Savaşı, sarayı kurtarmak için Erdoğan çıkardı!

Kongra-Gel Başkanı Remzi Kartal’a göre, Türkiye’nin çatışma ortamına dönmesinin tek sorumlusu Tayyip Erdoğan devleti. Kartal'ın iddiası da, 1 Kasım’da faturanın Erdoğan’a çıkartılacağı...

Kongra-Gel Eş Başkanı Remzi Kartal, Türkiye'nin çatışma ortamına dönmesinin sorumlusunun "Tayyip Erdoğan devleti" olduğunu söyledi. 

Cumhuriyet’ten Ceyda Karan’a konuşan Remzi Kartal, sözlerini “Erdoğan, ‘bakın işte istikrar ve güvenliği ancak ben sağlarım, bana bağlı güçlü bir hükümet olmazsa Türkiye kaybeder’ diyecektir. Bugün herkes biliyor ki sarayını kurtarmak için bu savaşı çıkaran Erdoğan’dır” şeklinde sürdürdü.

Remzi Kartal, Karan'a verdiği röportajda şunları söyledi: 

"AKP hükümeti ve Recep Tayyip Erdoğan diyorsunuz. Ama AKP hükümetini de, devleti de yöneten ve yönlendiren Erdoğan’dır, yani bir tek kişinin otoritesi vardır. Artık Türkiye halkları Erdoğan’ın saray devleti gerçekliği ile karşı karşıya. Kürt hareketi ve bazı demokrasi güçleri dışında muhalif güçler korkutulmuş ve bastırılmış durumda. Saraya direnen ve bastırılması gereken en tehlikeli güç olan Kürt siyasi hareketine karşı da Erdoğan devleti topyekûn savaş başlatmıştır. Bu savaş konsepti durdurulmaz ve başarısızlığa uğratılmazsa, sadece Kürt halkı ve siyasi hareketi değil bütün Türkiye kaybedecektir. Aksi tam da Erdoğan’ın istediği olur; 'bakın işte istikrar ve güvenliği ancak ben sağlarım, bana bağlı güçlü bir hükümet olmazsa Türkiye kaybeder' diyecektir. Bugün herkes biliyor ki sarayını kurtarmak için bu savaşı çıkaran Erdoğan’dır. Evet, maalesef savaş büyük kayıplara ve acılara neden oluyor. Ama unutulmasın ki Erdoğan’ın kazanması halinde çok daha büyük acıların ve felaketlerin yaşanması kaçınılmaz olacaktır. Dağlıca ve diğer gelişen tüm olaylar da, Kürt halkına karşı başlatılan bu topyekûn savaşın kaçınılmaz sonuçları olmaktadır ve doğrudan tek sorumlusu da Erdoğan’dır. Savaşı başlatan HPG değildir. HPG kendisine ve halka yönelik saldırılara misilleme hakkını kullanıyor ve bu HPG’nin varlık sebebidir, yani bunu yapmak zorundadır. Aksi halde kazanacak olan Erdoğan, kaybedecek olan da Türk ve Kürt halklarıdır. Bazı eylemlerde yapılan yanlışlıkların da genelleştirilmesi doğru değildir.​ Kürt seçmenin AKP ile gönül bağını bizzat Erdoğan koparttı. Tekrar AKP’ye dönmesi söz konusu değildir. Faturanın 1 Kasım’da (şayet olabilirse) ağırlıklı olarak Erdoğan ve AKP’ye biçileceğine inanıyorum."