Komünistlerden Davutoğlu'na yanıt: En büyük tehdit sizsiniz

Türkiye'nin Rus savaş uçağını düşürmesinin ardından, Komünist Parti bir açıklama yayınlayarak Davutoğlu'na "En büyük tehdit sizsiniz" dedi.

Türkiye'nin Rus savaş uçağını düşürmesinin ardından, Komünist Parti bir açıklama yayınlayarak, "Ülkeyi hesapsız, akılsız ve ahlaksız bir çete yönetiyor" dedi.

Komünistlerin, Suriye'deki savaşın ve katliamların büyütülmesi için Türkiye'nin tüm imkanlarını kullandığını belirttiği açıklamanın tam metni şöyle; 

Biz hiçbir şekilde herhangi bir ülkenin toprağında gözü olan bir yaklaşımı benimsemiyoruz. Defaatle uyarılara rağmen, angajman kurallarıyla, bir kez daha teyit etmemize rağmen, hava ve kara sınırlarımızı kim ihlal ederse, ona karşı tedbir almak hem uluslararası hakkımızdır hem de görevimizdir.”

Ahmet Davutoğlu

 

KOMÜNİSTLERİN YANITIDIR: EN BÜYÜK TEHDİT SİZSİNİZ

 

Bu ülkeyi hesapsız, akılsız ve ahlaksız bir çete yönetiyor. Bugün bir kez daha ortaya çıkan budur.

Türkiye'nin güney sınırları, delik deşik durumdadır. Buradan IŞİD çeteleri geçer, karanlık İslamcı vahşeti ve Erdoğan ailesini finanse eden petrol konvoyları geçer, kentlerimizde devşirilmiş cihat mangaları geçer, kent meydanlarımızda patlatılacak TNT kalıpları geçer, hastanelerimizde tedavi edilsinler diye cihatta yaralanmış manyaklar geçer… Ve Başbakan “hava ve kara sınırlarımızı kim ihlal ederse” diye konuşur durur.

Komşu ülke Suriye'de süren savaşı ve katliamları büyütmek için kaymakamlıklara kadar tüm devlet organları seferber edilmiştir. Ve Başbakan hiç utanmadan “herhangi bir ülkenin toprağında gözümüz yok” buyurur.

Ülkemiz gerçekten büyük bir tehdit altındadır.

Bu tehdit, koca Türkiye'yi İslamcı çetelerin velisi haline getirmeyi dış politika sanan, ülkeyi maceradan maceraya sürüklemeyi büyüklük olarak gören gerici koalisyondur. IŞİD'in, Arap Şeyhlerinin, El Kaide'nin, bin türlü istihbarat örgütünün AKP'ye ortaklık ettiği bu koalisyon karşımızdaki en büyük tehdittir.

Rus uçağının sınırı ihlal edip etmediğinin bu nedenle hiçbir önemi yoktur.

Ülkemize hükmeden gerici çeteyi parmağında oynatan NATO'nun bu saldırıdaki rolünün, onay verip vermediğinin ya da Erdoğan'ı yalnız bırakıp bırakmayacağının bir yerden sonra önemi yoktur.

Kendi hesap ve çıkarları doğrultusunda hareket eden Putin'in, gerçekten bölge halklarının kurtarıcısı olup olmadığının hiçbir önemi yoktur.

Önemli olan, Suriye halkının ve onun meşru siyasi yapılanmasının kendini İslamcı terörden koruma hakkıdır.

Önemli olan, halkımızın savaş çığırtkanlarından, kendini bilmez çetecilerden kurtulma hakkıdır.

Önemli olan, emperyalizme ve gericiliğe karşı verilen mücadeledir. Düzenin değişmesidir.

Tehdit bellidir. Nasıl savuşturulacağı açıktır.