Komünist Parti'den DİSK açıklaması

Komünist Parti, DİSK'in kuruluşunun yıldönümünü kutlayan bir açıklama yayımladı. Açıklamada "işçilerin görecek güzel günleri var" dendi.

Komünist Parti, DİSK'in kuruluşunun 48. yıldönümünü Merkez Komitesi adına yapılan bir açıklamayla kutladı. Açıklamanın tam metni şu şekilde:

Türkiye işçi sınıfının mücadele örgütlerinden Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu’nun 48’inci yaşını kutluyoruz. Komünist Parti, Türkiye işçi sınıfının sermayeye karşı  elde ettiği kazanımlarda emeği ve alınteri olan DİSK’in kurucu kadrolarını ve militan öncü işçilerini, bu vesileyle bir kez daha selamlar. 

Bugün, DİSK’in öncü işçileri ve üyeleri, sermaye iktidarının metal işkolundaki grev yasağıyla karşı karşıya. AKP’nin ‘yeni Türkiye’si, patronlara engelsiz sömürü vaat ediyor. Bu sömürü, sadece grevleri yasaklamakla, işçileri işsiz bırakmakla, sendikasızlaştırmakla, iş cinayetleriyle kalmıyor. Aynı zamanda, işçilerin patronlara biat etmesini, hak kavramını unutmasını, kader diye her türlü haksızlığa boyun eğmesini dayatıyor. Sermaye için dikensiz gül bahçesi istiyor.

DİSK, 48’inci yaşına, bütün bunlara karşın metal işçilerinin yükselttiği onurlu mücadeleyle giriyor. Patronların ve AKP’nin grevi yasaklamasına metal işçileri boyun eğmedi. Ayağa kalktı ve direnmeye devam ediyor.

İşçi sınıfının, artık istisna olmaktan çıkıp bir kural haline gelen her alanda hak gaspına karşı güçlü ve sürekli müdahalelerle yanıt vermek dışında seçeneği yoktur.

Komünist Parti, DİSK’in kuruluş yıldönümünü kutlarken, işçi sınıfının sömürüye karşı mücadelesiyle hırsızı-katili-yobazı bu topraklardan süpürüp atacağına olan inancının altını çiziyor.

İşçilerin göreceği güzel günler var. Grevde “fabrikalar MESS’e mezar olacak” sloganı atan metal işçisiyle, sokaklarda “bu daha başlangıç…” diyen emekçi halkımızın örgütlü mücadelesi, göreceğimiz güzel günlerin habercisidir.

AKP’yle birlikte grev yasakları da çöpe atılacak.

İşçi sınıfının iktidarı mutlaka kurulacak!