Komünist Parti: Türkiye gericilikle barış içinde yaşamayacak!

Komünist Parti Merkez Komitesi son dönemde artan gerici saldırılara ilişkin bir açıklama yayınlayarak "Gericiliğe Geçit Yok!" dedi.

Haber Merkezi

Komünist Parti Merkez Komitesi tarafından yapılan açıklamada son dönemde yaşanan gerici saldırılara değinilerek "Seçimlerde AKP geriletildi mi, geriletilmedi mi, bunu hep beraber göreceğiz. Daha şimdiden birçok kişi AKP'li hükümet seçeneğini kabullenmiş durumda. Ancak her durumda, bugünkü düzen AKP ile devam etse de etmese de, Türkiye gericilikle tarihsel bir hesaplaşmadan kaçamaz. Bu hesaplaşmayı mutlaka kazanacağız. AKP de, onunla gericilik yarışına girenler de bilsin: Türkiye gericilikle barış içinde yaşamayacak!" ifadeleri kullanıldı.

Açıklama şöyle:

Gericiliğe Geçit Yok!

Koalisyon görüşmeleri sürüyor. Gerici saldırılar da...

Muğla'nın Ortaca ilçesinde, 18 yaşındaki Cansu Kaya'nın cesedi kanalda bulundu. Erzurum'da başka bir kadın oruç tutmadığı için sözlü ve fiziksel saldırıya uğradı. İstanbul'da bir dizi setinde yaşananlar bunların da ötesindeydi. Şalvarlı, sakallı, tesbihli bir çetenin öncülüğünde, "oruç yiyen" set çalışanlarına apartman pencerelerinden atılan mermer bloklarla saldırıldı.

Gazetelerin, internet sayfalarının bir köşesinde kalan ve alıştırılmaya çalışıldığımız tüm bu yaşananlar, yıllardır planlı olarak yürütülen gerici operasyonun bir parçası.

AKP ile hesaplaşma adına her tür ilkesizliğin teşvik edildiği 7 Haziran Seçimleri, gericiliğin elini daha da güçlendirdi. AKP'nin en önemli özelliği dinciliği, dinsel gericiliği değilmişçesine, diğer düzen partileri onunla dine dayandırılmış bir siyasal sesleniş kurma konusunda adeta yarışa girişti

Şimdi koalisyon görüşmeleri sürüyor. Bütün seçenekler masada. Gericilik ise yaşamın her alanında!

Seçimlerde AKP geriletildi mi, geriletilmedi mi, bunu hep beraber göreceğiz. Daha şimdiden birçok kişi AKP'li hükümet seçeneğini kabullenmiş durumda. Ancak her durumda, bugünkü düzen AKP ile devam etse de etmese de, Türkiye gericilikle tarihsel bir hesaplaşmadan kaçamaz.

Bu aynı zamanda Türkiye'nin sömürü düzeni ile hesaplaşması olacaktır.

Bu hesaplaşmayı mutlaka kazanacağız. AKP de, onunla gericilik yarışına girenler de bilsin: Türkiye gericilikle barış içinde yaşamayacak!

Komünist Parti
Merkez Komite