Komünist Parti: Rasih Nuri yoldaşın anısını yaşatacağız

Bu sabah saatlerinde hayatını kaybeden Türkiye komünist hareketinin önemli isimlerinden Rasih Nuri İleri'ye ilişkin Komünist Parti'den açıklama geldi.

Komünist Parti Merkez Komitesi, Rasih Nuri İleri'nin hayatını  kaybetmesine ilişkin bir açıklama yaptı.

Açıklama şu şekilde:

Rasih Nuri yoldaşın anısını yaşatacağız
Bugün Türkiye komünist hareketinin ulu bir çınarı devrildi. Rasih Nuri İleri yoldaşımızı sabah saatlerinde yitirdik. Ailesine, dostlarına ve bütün yoldaşlarına başsağlığı diliyoruz.
19 yaşından itibaren Türkiye komünist hareketinin yorulmak bilmez bir militanı, üretken bir aydını ve onurlu bir önderi olan Rasih Nuri İleri, 1942 yılında, 22 yaşında Türkiye Komünist Partisi üyesi oldu. 1940'larda Türkiye Sosyalist Emekçi ve Köylü Partisi'nin kuruluşunda, 1960'larda Türkiye İşçi Partisi içerisinde, 1990'ların başında Türkiye Birleşik Komünist Partisi ve Sosyalist Birlik Partisi kuruluşunda bulundu. 1990'larda Türkiye komünist hareketinin likidasyonuna direndi, 1999'da Sosyalist İktidar Partisi'ne katıldı. 2001 yılında altmış yıldır onurla taşıdığı TKP üyeliğini tescil etti. Rasih Nuri İleri 1942'de katıldığı partisine, TKP'ye, ömrünün sonuna kadar bağlı kaldı.
Türkiye'de sınıflar mücadelesi ve solun tarihi başta olmak üzere geniş bir yelpazeye yayılan, çok sayıda kitabı ve makalesi bulunan Rasih Nuri İleri, komünist hareketin sıra neferi olmanın ötesinde, komünist bir aydın ve önderdi.
Rasih Nuri İleri yoldaşımızın anısı karşısında saygıyla eğiliyor, ailesine, dostlarına ve yoldaşlarımıza başsağlığı diliyoruz. 

Komünist Parti Merkez Komite