Komünist liseli ve üniversiteliler 'Yaşamak örgütlenmektir bu yangın yerinde' dedi

Sosyalizm Okulları ile Sosyalizm Üniversiteleri, "Partiye neden ihtiyaç duyulur, örgütlülük ne işe yarar?" konulu dönemin son dersini birlikte yaptı. Komünist Parti MK Üyesi Aydemir Güler, "İşçi sınıfı devrime mahkum. İşçi sınıfının tarihsel misyonu devrimdir. Eğer örgütlenmiyorsak, yaşayamayız" dedi. KP'ye katılan üniversiteli ve liselilere rozetleri takıldı.

Haber Merkezi

Sosyalizm Okulları ile Sosyalizm Üniversiteleri, dönemin son dersini birlikte gerçekleştirdi. "Yaşamak örgütlenmektir bu yangın yerinde" sloganıyla İstanbul'da toplanan Komünist Gençlik ve Komünist Liseliler, "Partiye neden ihtiyaç duyulur, örgütlülük ne işe yarar?" başlıklı son oturumda bir araya geldi.  

AYDEMİR GÜLER: İŞÇİ SINIFI DEVRİME MAHKUM

Zeynep Çor'un açılış konuşmasından sonra kürsüye gelen Komünist Parti Merkez Komite Üyesi Aydemir Güler, örgütlenmenin niçin yaşamsal önemde olduğunu anlattı. İşçi sınıfının örgütlenmediği sürece bir sınıf olarak hareket edemeyeceğini vurgulayan Aydemir Güler, şöyle konuştu:  

"Burjuvazi devrimci olabilir mi? Sınıf refleksi olabilir mi? Hayır. Ama işçi sınıfı devrime mahkum. Kapitalist toplum bunu tolere edecek bir sürü şey bulur. Asgari ücret artabilir ama fiyatlar da artar. İşçi sınıfı devrimci olmak zorundadır, buna mahkumdur. Burjuvazinin buna ihtiyaci yok, toplumun her yerine yayılabilir. Burjuvazi çok devrim yapmıştır, halkları ilerletmiştir ama burjuvazinin karakteri devrimci değil uzlaşmacıdır. Karşı tarafın gücüyle kendini ölçemeyen sınıf yerinde sayar. İşçi sınıfının tarihsel misyonu devrimdir, bu misyon işçi sınıfının öncü partisi tarafından tekrar tekrar üretilmeli ve örgütlenmelidir. İşçi sınıfı ideolojik ve politik olarak kuşatma altındayken, az örgütlüyken, parti kendini donatmalı ve daha fazla örgütlenmelidir. Örgütlenmiyorsak eğer yaşayamayız! İşçiler ve emekçiler örgütlenmezlerse eğer, o kuşatmayı daha cok yaşayacak. Sosyalizm Okulları ve Sosyalizm Üniversiteleri, Komünist Parti'nin örgütlü olmayanları örgütleme çabasıdır. Yani özgürleştirme çabasıdır."

Komünist Parti MK Üyesi Aydemir Güler, işçi sınıfının örgütlenmediği sürece bir sınıf olarak hareket edemeyeceğini söyledi. 

"SOSYALİZM OKULLARI VE ÜNİVERSİTELERİNİ ÖRGÜTLENMEK İÇİN DÜZENLEDİK"

Komünist Gençlik adına konuşan Baran Nevcanoğlu ise şunları söyledi: 

"Sermaye düzeni iki yüzlü bir şekilde, katliamlar dışında bir şey sunamıyor! Sosyalizmi örgütlemekten bahsediyoruz. Sosyalizm Okulları ve Sosyalizm Üniversitesi oturumlarını, iyi bireyler olalım, entellektüel bilgimiz artsın diye yapmadık. Sosyalizmin ihtiyaçları doğrultusunda örgütlenmek ve tartışmak için yaptık. AKP'nin kirli ve kanlı siyasetine, Hitler özentisi diktatörüne boyun eğmiyoruz. Sosyalizmi örgütlemeye, işçi sınıfının sesini ve mücadelesini yükseltmeye çağırıyoruz. Hayaller tek başına kurulmuyor. Bu düzen hapsetmeyi biliyor. Hayal kuranların, kurduğu hayal için mücadele edenlerin sayısını arttıracağız! AKP'ye, tetikçi milletvekillerine, diktatöre, gerici ve şeriatçı çetelere boyun eğmeyen ODTÜ'lü arkadaşlara selam olsun! Boyun Eğmeyenler başta olmak üzere herkesi 

Komünist Gençlik'ten Baran Nevcanoğlu, "Herkesi Sosyalizm Okulları'nı ve Sosyalizm Üniversiteleri'ni örgütlemeye çağırıyorum" dedi. 

PARTİYE KATILANLARA ROZET

Konuşmaların ardından Komünist Parti üyesi olan yeni üniversite ve liselilere rozetleri takıldı.

KOMÜNİST PARTİLİ MÜZİSYENLER SAHNEDE

Oturum, Komünist Partili müzisyenlerin seslendirdiği parçalarla devam etti.