Komünist Kadınlar'dan 'Elazığ' açıklaması: 'Bu düzen yıkılmalı. En çok kadınlar ve çocuklar için'

Komünist Kadınlar, Elazığ'da 8 yaşında bir çocuğun 7 yıl boyunca 20 erkeğin tecavüzüne uğramasına ilişkin bir açıklama yayımladı. Açıklamada "bu düzen yıkılmalı, en çok kadınlar ve çocuklar için" denildi.

Komünist Kadınlar'ın açıklaması şu şekilde: 

DUR DEMEK YETMİYOR, DURDURMAK ZORUNDAYIZ!

Yine taciz, yine şiddet, yine kadın katliamı, yine ensest, yine tecavüz… Bir bakıyoruz, bu ülkede bir savcı 15 yaşındaki üç çocuğun uğradıkları tecavüzde kendi “rızası” olduğu iddiası ile sanığa beraat talep ediyor. Bir bakıyoruz başka bir çocuk tacizcisi mahkemede çocuğun bekareti bozulmamış diye indirim alıyor. Bir bakıyoruz bir köy topluca bir çocuğa edilen tecavüzlere ortak oluyor, yıllarca seyirci kalıyor…

Birçoğumuz bu haberleri okumayı artık içimizin kaldırmadığından bahsediyoruz, ama “tamamını okumaya” katlanamadığımız bu haberlerin tamamını yaşıyoruz. Bu ülkede herhangibir an, herhangibir yerde, herhangibir kadın ve bir çocuk bunu yaşıyor, yaşamak zorunda bırakılıyor!

Tecavüze karar verebilmek için hâkim ve savcıların hala bekâret zarının bozulup bozulmadığını sorduğu, Adli Tıp Kurumu'nun saldırının kanıtlarına değil mağdurenin bakire olup olmadığına odaklandığı, cinsel istismara uğramış bir çocuğun psikolojisinin bozulmaması mümkünmüş gibi psikolojik durum raporu talep edildiği ve mağdurların o travmaları tekrar yaşamayacağı ve sığınabileceği hiç bir yerinin olmadığı adaletiniz batsın!

Gençler arasındaki flörtü “cezalandırırken” hiç bir indirime gitmeyen ama tecavüzcülerin suçunu “hafifletmek” için her fırsatta “sebep” arayan, gerici zihniyetiniz batsın!

Bu düzen tecavüzcülerine direnmediği iddiası ile “rızası” olduğuna karar verip, 15 yaşında bir kız çocuğuna “ben 15 yaşında 38 kilo bir kız çocuğuyum hakim bey amca, nasıl direnebilirdim!” dedirtiyor. Ne acı, ne yazık, ne kadar çileden çıkarıcı ki, bu çocuk, tecavüzcülere karşı kendisini tek başına savunmak zorunda hissediyor…

Artık bu ülke çocukların hapishanelere konduğu, çocuk hapishanelerinde çocuklara yönelik tecavüzlerin resmi yazışmalara konu olduğu bir ülkedir.

Çocuklarımızı bunca çaresiz bırakan düzeniniz batsın demek zorundayız!

Artık bu ülke, köyce birleşilip 8 yaşındaki bir çocuğa tecavüz edilen bir ülkedir. Bu ülke, artık bir köydür. Bu ülke, artık kadınlar ve çocuklar için tehlikelidir. Dur demek zorundayız, sadece dur demek yetmez ve mutlaka durdurmak zorundayız!

8 yaşındaki çocukların evlenebileceğinden bahseden zihniyet, ‘işte biz demiştik kız çocuğu evlendirilmezse başına bu gelir’ diyebilecek kadar iğrençleşirken, bu zihniyeti kökünden temizlemek zorundayız. Gençler birbirlerinden değil, bu yobaz zihniyetten korunmalıdır. Çocuklarımız bu karanlıktan, bu insanlık dışı saldırılardan ve annesini bile insanlıktan çıkaran sistemden korunmalıdır.

Bu ülkenin aydınlık insanları,
Dur demek yetmiyor, durdurmak zorundayız! Adaletlerini de, hukuklarını da, meclislerini de, her gün bir kadın, her gün bir işçi öldürmeden ayakta duramayan sistemlerini de başlarına yıkmak zorundayız.

Komünist Kadınlar bunun için söz veriyor: BU DÜZEN YIKILACAK! Yıkmak zorundayız! Bu topraklarda eşit, özgür, adil bir ülke kurmak zorundayız!
En çok çocuklar ve kadınlar için…

KOMÜNİST KADINLAR