Komünist Gençlik: Amasya'da korku ve tiranlık sökmeyecek!

Amasya Üniversitesi'nde, akademisyen Çise Atalay'ın derste "sosyal hak ihlalleri ve insan hakları ihlallerini" anlattığı için gözaltına alınmasına Komünist Gençlik'ten tepki geldi.

Amasya’da öğretim görevlisi, Eğitim Sen ve Sosyal Haklar Derneği üyesi Çise Atalay'ın, kendi dersinde "sosyal hak ihlallerinden ve insan hakları ihlallerinden" söz ettiği için bir öğrencisi tarafından ihbar edildikten sonra TEM polisleri tarafından gözaltına alınmasına Komünist Gençlik'ten sert tepki geldi.

Açıklamasında "Gerekçe gösterilen suçlamalar asılsızdır ve hükümsüzdür!" diyen Komünist Gençlik "Korku ve tiranlık Amasya'da sökmeyecek!" ifadelerini kullandı.

Komünist Gençlik Amasya tarafından yapılan açıklama şu şekilde:

Amasya'da korku ve tiranlık sökmeyecek!

Amasya Üniversitesi öğretim görevlisi Çise Atalay, kendi dersinde sosyal hak ihlallerinden ve insan hakları ihlallerinden söz ettiği için bir 'öğrenci' tarafından 155 polis imdat hattına ihbar edildi. Eğitim-Sen ve Sosyal Haklar Derneği üyesi olan Çise hoca Terörle Mücadele Şubesi polisleri tarafından gözaltına alındı, evinde ve üniversitedeki odasında arama yapıldı, kitapları karıştırıldı.

Yaşanan hadisenin üzerinden saatler geçtikten sonra Boyun Eğmeyenler toplantısı yapan Komünist Gençlik'in toplanma mekanı polis tarafından basıldı. Kimlik kontrolü yapmak isteyen polis bir Komünist Gençlik üyesini hukuksuz bir şekilde gözaltına aldı.

Aynı gün içerisinde bir öğretim görevlisi ve bir öğrencinin gözaltına alınmasının insanları sistematik olarak korkutmaya yönelik olduğu aşikardır. Üniversitelerde dinci gerici, şeriat yanlısı örgütlenmelere göz yuman, destek sağlayan, öğrenci yurtlarında bunlara yönelik her türlü propagandaya izin veren zihniyetin aydın görüşlü öğretim görevlisi ve öğrencilere yönelik yapmış olduğu bu korkutma politikası işlemeyecektir!

Gerekçe gösterilen suçlamalar asılsızdır ve hükümsüzdür! Korku ve tiranlık Amasya'da sökmeyecek!

Hocamız ve arkadaşımız derhal serbest bırakılsın!

Komünist Gençlik Amasya