Kocaelili kadınlar Özgecan için yürüdü

Vahşice katledilen Özgecan için Kocaelili kadınlar da sokağa döküldü.

Caner Aktan

3 gün önce Mersin’de işlenen vahşi kadın cinayetine tepkiler sürüyor. Bütün illerde protesto gösterileri düzenlenirken, Kocaeli’nde de kadınlar Kocaeli Kadın Platformu öncülüğünde sokağa çıktı. Kadın platformunun çağrısıyla toplanan yüzlerce kadın Belediye İş Hanı önünden Cumhuriyet Parkı’na kadar süren bir yürüyüş düzenledi. Kadın platformu adına basın açıklamasını Eğitim-Sen Kocaeli Şubesi Kadın Sekreteri Çağla Aslan okudu.

SİSTEMATİK ARTIŞ

AKP hükümetinin ‘kadın-erkek eşit değildir’ söyleminin kadın cinayetlerinin her geçen gün artmasına neden olduğunu vurgulayan Çağla Aslan, “Her gün kadınlar erkekler tarafından şiddete maruz kalıyor. Kadın düşmanlığı ve cinayetleri sistematik bir şekilde artıyor. Bu ülkede kadınlar herkesin gözü önünde öldürülüyor. Kadınlar erkek egemenliğe ve cinayetlere mahkum ediliyor” diye konuştu.

ONUR VE ŞEREF YOKSUNU

AKP hükümetinin yanı sıra Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’nı da topa tutan Aslan, kadınların sokaklara çıkmasının görmezden gelindiğinin altını çizdi. Aslan, “Kadın katliamlarının üstünü örtmeye çalışıyorlar. Onur ve şeref yoksunu katiller kadınları öldürmeyi çok iyi biliyor. Bu katillerden hesap soracağız. Kız kardeşlerimizin öldürülmesine seyirci kalmayacağız. Kadın düşmanları attıkları her adımda karşılarında bizi bulacaklar. Özge’nin hesabını kadınlar sokakta soracak” dedi.