Kılıçdaroğlu: Türkiye yönetilmiyor

Ankara saldırısının gerçekleştiği yere karanfil bırakan CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu açıklamalarda bulundu.

Ankara’da 29 kişinin hayatını kaybettiği saldırının yapıldığı yere karanfil bırakan CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, “Ülkeyi ya adam gibi yönetin ya da sorumluluğu alıp istifanızı verin” dedi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılılçdaroğlu, Ankara’da 29 kişinin hayatını kaybettiği bölgeye giderek karanfil bıraktı.

Kılıçdaroğlu, daha sonra gazetecilere açıklamalarda bulundu. 

"En büyük arzumuz bunun son olması. Bu tür acıları ülkemiz hak etmiyor, insanımız hak etmiyor" diyen CHP lideri, "Bu ülkede hepimiz barış ve huzur içinde yaşamak istiyoruz. Her zaman söyledim, söylemeye devam edeceğim. Türkiye’nin en temel sorunu iyi yönetilememesidir. Türkiye yönetilmiyor, maalesef bir tarafa savruluyorum" ifadelerini kullandı.

Kılıçdaoğlu şöyle konuştu:

Hükümete açık çağrıda bulunuyorum. Ülkeyi ya adam gibi yönetin veya sorumluluğu alıp istifanızı verin. Bu kadar açık, bu kadar net söylüyorum. Eğer bir ülke kan gölüne dönmüşse, eğer bu ülkede insanlar huzur içinde sokaklarında gezemiyorsa yönetiminde bir sorun var demektir. Birilerinin de siyasi sorumluluğu üstlenmesi lazım. Sorumlu bulamıyoruz. Bunun yanında maalesef bu milletin aklıyla alay ediliyor. Açıklamalar yapılıyor; 'Türkiye en güvenli ülkelerden birisi'. Ya tamam, Türkiye'yi yönetemiyorsunuz ama bari bu ülkenin aklıyla alay etmeyin. Yazık, günahtır bu millete.

Bir başka ülke Türkiye'ye veya dışarıya terör ihraç ediyormuş. Biz bu soruyu sormadık mı size; Türkiye’nin Ortadoğu bataklığında ne işi var? Bunu defalarca sormadık mı? Terör ihraç ediyormuş, iyi de sen de ithal ediyorsun kardeşim. Bir ihracatçısı varsa bir de ithalatçısı var. Gerçekleri artık bu milletin görmesi lazım. Kendi insanımıza, masum ölen insanlarımıza acıyoruz. Yazık, günahtır.

Hepimizin sorumluluğu var. Benim de sorumluluğum var. Ben gerçekleri milletime anlatmak zorundayım. Hata varsa milletime anlatmak zorundayım. Ben bunları yapmazsam, görevimi ihmal etmiş olurum. Benim de siyasi sorumluluğum var, bunun bilincindeyim. Bu kadar insan hayatını kaybeder, bir tane Allah’ın kulu çıkıp sorumlusu benim diye milletin önüne çıkmazsa kimsenin hesap vermediğıi bir sonuç çıkar. Siyaset sorumluluk üstlenmiyor. Sorumluluk üstlenmiyorsa sizin o makamlarda ne işiniz var? Siz nasıl ülkeyi yönetiyorsunuz? Yazık günah değil mi?