Kılıçdaroğlu: Türkiye kan gölüne dönmüş durumda

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "14 yıldır Türkiye Cumhuriyeti’ni hangi siyasi parti yönetiyor ve Türkiye’yi bu noktaya kimler getirdi. 2002 terörsüz bir Türkiye devraldılar, ama bugün Türkiye kan gölüne dönmüş durumda. Bunun altını özenle çizmek isterim” dedi.

Tekirdağ bulunan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, gazetecilere açıklamalarda bulundu.

“Türkiye’nin gündeminde terör sorunu var. Üzülerek şunu ifade edeyim. Türkiye’de terörün bu noktaya gelmesinin tek sorumlusu Adalet ve Kalkınma Partisi’dir" diyen Kılıçdaroğlu "Türkiye Cumhuriyet’ini yani meşru bir organı, yani Birleşmiş Milletler de temsil edilen meşru devleti, gayri meşru organla muhatap kıldılar. Terör örgütleriyle masaya oturdular. Şimdi ‘mücadele ediyoruz’ diyorlar. Terör örgütleri kentleri, illeri, ilçeleri silah deposu haline getirirken, 14 yıldır bu ülkeyi kim yönetiyordu. Her gün şehitlerimiz geliyor, şehit yakınlarının sitemlerini de dinliyoruz. Asıl sorgulanması gereken, 14 yıldır Türkiye Cumhuriyeti’ni hangi siyasi parti yönetiyor ve Türkiye’yi bu noktaya kimler getirdi. Bunun sorgulanması lazım. 2002 terörsüz bir Türkiye devraldılar, ama bugün Türkiye kan gölüne dönmüş durumda. Bunun altını özenle çizmek isterim" ifadelerini kullandı.

ERDOĞAN-OBAMA GÖRÜŞMESİ
Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın ABD’deki Obama görüşmelerine ilişkin gazetecilerin sorusunu yanıtlayan Kılıçdaroğlu, “Önümüzdeki günlerde tarafların da yorumlarını bekliyorum. Sayın Cumhurbaşkanı, Başbakan bu konuda neler söyleyecek? Önümüzdeki günlerde bu konulara da gireceğiz” dedi.

SARRAF’IN TUTUKLANMASI
Gazetecilerin Amerika Birleşik Devletleri’nde tutuklanan Rıza Sarraf'ın soruşturmasını sorması üzerine konuşan Kılıçdaroğlu, “Daha düne kadar tutuklanan Reza Zarrab ile ilgili olarak pek Türkiye’yi ilgilendirmez havası içindeydiler. Ama 4 ana konuda soruşturma açıldığını biliyoruz. Büyük bir kısmı Türkiye ile ilgili önümüzdeki süreçte herhalde daha ayrıntılı bilgiler Türkiye’ye gelecek ve hep beraber bu süreci takip edeceğiz” diye konuştu.