Kılıçdaroğlu: Kimin yönettiği belli olmayan çivisi çıkmış bir Türkiye var

CHP) lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Türkiye’de bir yönetim sorunu olduğunu belirterek, “Ülkeyi kim yönetiyor? Kimin başbakan kimin cumhurbaşkanı olduğunu kim söyleyecek? Kağıt üzerinde var. Ama kimin yönettiği belli olmayan çivisi çıkmış bir Türkiye var.” dedi.

CHP Genel Başkanı Kıçıldaroğlu, Eskişehir ve Bilecik'te yaptığı konuşmalarda, “Onlar avro, dolar ve ayakkabı kutularıyla oynuyorlar. Emekli, çiftçi, köylü, memurun halini bilmezler. Bakın şimdi onlar da asgari ücreti artırma kararı aldılar. Ne oldu? Hani bizi işadamlarına şikayet etmiştiniz, asgari ücret artmaz diye. Şimdi ne değişti. Biz işçiden, köylüden, emekliden yana oluyoruz. Onlar yattan yana oluyorlar. Biz çiftçinin, mazotunu düşüreceğiz. Onlar yatçıların mazotunu düşürüyor. Farkımız bu işte.” ifadelerini kullandı.

'TÜRKİYE’NİN TEK EKSİĞİ NAMUSLU SİYASET'
Türkiye’de aslında her şeyin olduğunu ancak tek eksik şeyin namuslu siyaset olduğunu söyleyen Kılıçdaroğlu, “Neyimiz eksik? Namuslu, dürüst, halkı düşünen siyaset eksik. Eksik olan bunlar. Dört yıl bize verin bu ülke adam gibi nasıl yönetilir onlara göstereceğiz.” dedi.

'ANKARA’DAKİ BEYLER SURİYE'DE MÜSLÜMAN'I MÜSLÜMAN'A KIRDIRDI, BİZİ DİNLEMEDİ'
2012’de yanlış giden Suriye politikası ile ilgili Dışişleri Bakanına 3 -4 sayfalık mektup yazdığını anlatan Kılıçdaroğlu, şöyle konuştu: “Suriye politikamızın yanlışlığını anlatan bir mektup gönderdim dışişleri bakanına. Türkiye üzerinden Suriye’ye silah göndermek, radikal grupları göndermek doğru değil dedim. Şimdi bakın ne halde. Müslüman'ı, Müslüman'a kırdırdılar. Kim yaptırdı, Ankara’daki beyler. Oradaki çocuklardan ne istiyorsun sen. İki milyondan fazla insan Türkiye'ye geldi Suriye’den. Yazık değil mi bu insanlara? Şimdi bunlara araştırıyorlar nasıl iş buluruz diye. Ya sen önce kendi çocuğuna bir iş bul. Üniversite mezunlarımız büyük bölümü kendi çocuğumuz işsiz ama bunlar yabancılara nasıl iş buluruz diye çalışıyorlar. Dış politikada bir hata yaparsanız bütün Türkiye öder. İşte Suriye bu.”

"IŞİD’İ KİM ÇIKARDI, EMNİYET GÜÇLERİ BUNU BİLİYOR, ANKARA'DAKİ BEYLER"
İktidarın IŞİD'i korduğunu ifade eden Kılıçdaroğlu, “Bir PKK belası vardı. Şimdi de IŞİD belası çıktı. Bunu kim çıkardı, nasıl çıktı? Bakın bunu açık söylüyorum. Emniyet güçlerini suçluyorlar, ‘güvenlik almadı’ diye. Aslında emniyet her şeyin farkında. Bunun sorumlusu Ankara’daki beyler. Emniyet güçlerine ‘onları tutmayın, görmeyin, hapse atmayın’ diyorlar. Bunu biliyor polis.” şeklinde konuştu.

Kılıçdaroğlu, Türkiye’de bir yönetim krizi olduğunu, kimin ülkeyi yönettiğinin belli olmadığını belirterek: “Devlet akılla yönetilir. Devlet kinle, intikamla, ön yargıyla yönetilmez. Devlet basiretle, danışılarak yönetilir. Devlet milletle kavga etmez. Ülkeyi kim yönetiyor. Kimin başbakan kimin cumhurbaşkanı olduğunu kim söyleyecek. Kim yönetiyor? Kağıt üzerinden var. Ama kimin yönettiği belli olmayan çivisi çıkmış bir Türkiye var.” dedi.

'HER ŞEYE ‘HAYIR’ DİYORSAN NİYE SEÇİME GİRİYORSUN?'
Devlet Bahçeliye de tepki gösteren Kılıçdaroğlu, “Bir parti var. Her şeye ‘hayır’ diyor. Yahu her şeye ‘hayır’ diyorsan peki niye seçime giriyorsun? Her şeye ‘hayır’ diyeceksen niye seçime giriyorsun kardeşim. AKP’nin durumu belli, 13 yıldır ülkeyi ne hale getirdiler. İşte ortada. Biz saray, villa alma, köşeyi dönme peşinde değiliz. Her şeyin hesabını verme zorundayız, herkese hesap verebiliriz. Kimse çıkıp kul hakkı yediniz diyemez.” sözlerini kulandı.

'SEN HERKESLE KAVGA EDERSEN KİMSE ÜLKENE GELMEZ'
Çitfi, emekli, memur ve ekonominin perişan olduğunu, memlekete turist gelmemeye başladığının altını çizen Kılıçdaroğlu, “Neden? Sen herkesle kavga edersen kimse gelir mi ülkene? Kimse yatırım yapar mı ülkene. Gittik Mısır ile bile kavga ettik. Yahu senin neyine? 5 ülkede elçimiz yok. Şimdi herkesle kavga, dövüş. Bu nasıl anlayış? Sağduyu zamanı, düşünme zamanı. Gençleri, çocukları düşünmemiz lazım.” diye konuştu.

'21. YÜZYILDA YASAK MI OLUR, ELEŞTİRİLECEKSİN Kİ KENDİNİ DÜZELTESİN'
Türkiye’nin bir yasaklar ülkesi haline geldiğini işaret eden Kılıçdaroğlu, “Gençleri potansiyel suçlu gördüler. Sen gençleri potansiyal suçlu görürsen bu felaket olur. Biber gazı bitmeli. Tomalar gitmeli. 21.Yüzyıl'da yasak mı olur? Televizyonları, kanalları yasakladı. Bazı kanallı uydudan çıkardı. Neden bizi eleştiriyor? Yahu kardeşim politikacının en fazla eleştiriye ihtiyacı var. Eleştirileceksin ki kendini düzelteceksin. Bir oy altın değerindedir. Bir oy özgürlüğe, demokrasiye, geleceğimize, basın özgürlüğüne, dürüstlüğe etki edecektir. Herkes ülkesinin geleceği için düşünerek oy vermeli. Artık yönetemiyorlar. Bir ülkede bir siyasi parti sorun oluyorsa, ülkenin sorunlarını çözemez.” ifadesini kulandı.