Kadıköy HAZİRAN'dan Özgecan anısına fidan

Birleşik Haziran Hareketi, Tarsus'ta vahşice öldürülen 20 yaşındaki üniversite öğrencisi Özgecan Aslan için anma düzenledi. Boğa heykelinden başlayıp Kadıköy çarşısı boyunca "Özgecan'ın katili AKP düzeni" sloganlarıyla yürüyen yüzlerce kişi, tekrar Boğa'ya gelerek burada Özgecan anısına Erguvan fidanı dikti.

Birleşik Haziran Hareketi üyeleri Tarsus'ta bıçaklandıktan sonra yakılarak öldürülen 20 yaşındaki Özgecan Aslan'ı anmak için toplandı. Altıyol'daki Boğa heykelinde toplanan yüzlerce kişi, buradan "Hırsız, katil AKP", "yirmisinde bir fidan Özgecan Aslan" ve "Özgecan'ın katili AKP düzeni" sloganlarıyla çarşıya doğru yürüyüşe geçti.

Çarşıdan tekrar Boğa heykeline dönen BHH üyeleri Özgecan Aslan'ın anısına bir Erguvan fidanı dikti. Alkışlar ve sloganlar eşliğinde fidan dikilmesinden sonra Birleşik Haziran Hareketi adına bir konuşma yapan Aysima Karcaaltıncaba "Bugün eğer kadınsız bir ülke yönetebileceğinizi düşünüyorsanız bilin ki, Birleşik Haziran Hareketi olarak o iktidarı elinizden alacağız. Hep beraber sosyalist Türkiye'yi, kadınlı-erkekli, biz yaratacağız" dedi. "Acımızı ve öfkemizi biriktirdik. İki yüzlü iktidar kızlı-erkekli evlere düşman olduğunu ilan etti. Aynı iktidar kadınlara nerede yürümesi gerektiğini, ne giymeleri gerektiğini öğretmeye kalktı. Ama aynı iktidar bekar erkeklerin cinsellik ödeneklerine hiçbir şey demedi" şeklinde konuşan Karcaaltıncaba "bu ikiyüzlülükten artık çok sıkıldık. Son yedi yılda kadın cinayetleri 15 katına çıktı. Aslında Özgecan'ın katillerinin kimler olduğu buradan da belli oluyor. Özgecan'ın katilleri AKP'nin düzenidir, gericiliğidir" ifadelerini kullandı.

'İKTİDARI KADINLI-ERKEKLİ ALACAĞIZ'

"Özgecan'ın katilleri kadınla erkeğin yaşam alanlarını ayıran, kadını sadece sapıklığın bir objesi haline getiren, kadına 'iffetliysen orada ne işin vardı' diyen zihniyet" diyen BHH Temsilcisi açıklamayı "bugün o zihniyete bir çift sözümüz var. Siz halkın yarısı olmadan bir ülke yönetemezsiniz. Bu zamana kadar korkuyla yönettiniz. Ama bugün artık gösteriyorsunuz ki, korkunuun ecele faydası yok. Bugün kadınlar, artık abi, koca, baba korkusuyla devam edemeyeceklerinin farkına varıyorlar. Bugün eğer kadınsız bir ülke yönetebileceğinizi düşünüyorsanız bilin ki, Birleşik Haziran Hareketi olarak o iktidarı elinizden alacağız. Hep beraber sosyalist Türkiye'yi, kadınlı-erkekli, biz yaratacağız" sözleriyle sonlandırdı.