İzmir'de 'yeni koronavirüs' şüphesi

İzmir'de Wuhan'dan geldiği öğrenilen bir kişi yüksek ateş şikayetiyle gittiği hastanede 'yeni koronavirüs' şüphesiyle tek kişilik odaya alındı.

soL - İzmir

10 gün önce iş seyahati için gittiği Çin Wuhan'dan dönen, öksürük ve yüksek ateş şikayetiyle bir kişi Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne başvurdu.

Yeni koronavirüs şüphesi olan hasta tek kişilik odaya alındı.

Sağlık ekiplerinin hastanede önlem aldığı, hasta ve yakınlarına maske dağıtıldığı öğrenildi.

Öte yandan, İzmir İl Sağlık Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada, hastanın yapılan muayenesinde ateş tespit edilmediği, solunum sıkıntısına rastlanmadığı, tanı için gerekli numunelerin alınarak laboratuvara gönderildiği öğrenildi. 

İzmir İl Sağlık Müdürü Mehmet Burak Öztop da "10 gün önce Çin'e iş seyahatinde bulunan bir kişi yeni tip koronavirüs şüphesiyle tek kişilik odada gözlem altına alındı ancak hastada ateş ve solunum sıkıntısı bulgusuna rastlanılmadı. Hastamızda söz konusu virüsle ilgili bulgular yok. Bu virüs yüksek ateşte pnömoni (zatürre) gibi ağır solunum yetmezliği ve kas ağrıları gibi kısıntılı seyreden ağır grip tablosudur. Tetkikleri referans laboratuvarına gönderdik. Yaklaşık 24 saat içinde tetkikler netleşir. Hastamızın genel durumu iyi, ateşi de yok" diye konuştu.

Hastanın izole odada olduğunu söyleyen Öztop, herhangi bir karantina uygulamasının olmadığını iddia etti.