İTÜ'de gizlice cami açılışı yapıldı!

İTÜ'de gizlice cami temel töreni düzenlendiği iddia edildi. Törenin duyurusu hiçbir yerde yapılmadığı öğrenilirken, Osmangazi'nin AKP'li Belediye Başkanı cami yapıldığını Twitter hesabından duyurdu. Daha sonra da o paylaşımın silindiği belirtildi.

itü24.com'dan Özlem Kahvecioğlu'nun haberine göre İTÜ'de daha önce yapılması planlanan caminin temeli cuma günü atıldı. Ayazağa Yerleşkesi'nde yapılan "temel atma töreni" sessiz sedasız yapıldı. Üniversitenin internet sitesinde duyurulmadı. Daha önceden cami yapılması için pek çok ağaç yerleşke içerisinde kesilmişti.

Geçtiğimiz aylarda cami yapılacağı söylentilerine artan tepkilere İTÜ Yapı Teknik'ten bir görevli, okulun bir Facebook grubunda cami yapılacağını yalanlayıp, lojman yapılacağını, bu yüzden inşaat çalışması yapıldığını iddia etmişti.

Habere göre Bursa Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar'ın Twitter hesabından attığı fotoğraflarda 15 kişinin dua ederek temel atma törenini yaptığı görülüyor.

İstanbul Teknik Üniversitesi'nde bir topluluğa verdiği röportajda merkezi bir yere cami yapacağını belirten İTÜ Rektörü Prof.Dr. Mehmet Karaca; 4 Aralık Cuma günü aralarında rektör genel sekreteri Tayfun Kındap, Bursa Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar aralarında bulunduğu 12-13 kişilik bir bağışcı grubu ile, hastalıklı oldukları belirtilerek kesilen ve o alana lojman yapılacağı Rektörlük tarafından açıklanan araziye gizlice cami temeli attı.

Konuya ilişkin 18 Temmuz 2015’te İTÜ Rektörlüğü tarafından yapılan açıklamada ise ağaçların ‘yaygın hastalık’ gerekçesiyle kesildiği öne sürülmüştü. Rektörlük açıklamasında, “bölgeye alternatif yollar ve üniversitemiz mensuplarının ihtiyaçları oranında kamu konutları ve öğrencilerimiz için ihtiyaç olan yurt binası inşaatı yapılacaktır” ifadeleri kullanılmıştı.

Rektörlük tarafından bir bilgilendirme geçilmeden temeli atılan İTÜ Camisi'nin haberi Bursa Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar'ın attığı tweet ile öğrenildi. İTÜ tarafından resmi bir açıklama gelmeden atılan tweet 14:45 civarlarında Mustafa Dursun'un resmi twitter hesabından silindi.

İTÜ Yapı-Teknik İşleri Daire Başkanı Sis Karaman Alkan ise sosyal medya hesabından söz konusu alanda öğretim görevlileri için lojman yapılacağını yazmıştı.