İşten çıkarılan Maltepe Belediyesi işçilerinin eylemine polis saldırısı

Maltepe Belediyesi’nde Genel-İş üyesi işçilere yönelik saldırılar devam ediyor. Daha önce de işten çıkarmaların yaşandığı belediyede, üç temizlik işçisinin daha işten çıkarılması üzerine işçiler Aydınevler’deki şantiyede toplanarak iş bıraktı. İşçiler, pazartesi günü yapılacak görüşmeye kadar şantiyede olacaklarını ve iş bırakma eyleminin devam edeceğini belirtti.

Maltepe Belediyesi’ne bağlı şirketlerde çalışan Genel-İş Sendikası üyesi işçiler, üç temizlik işçisinin daha işten çıkarılması üzerine Aydınevler’de bulunan şantiyede toplanarak, iş bırakma eylemine başladı. Daha önce de sendika üyelerinin işten çıkarıldığı CHP’li belediyede, son olarak işyeri baştemsilcisi Ali Sönmez, temsilci Serkan Bal ve temizlik işçisi Gürsel Kahraman işten atıldı.

Belediye işçileri bunun üzerine iş bıraktı ve şantiyede toplanarak oturma eylemine başladı. Akşam geç saatlerde polisin, eylemi sürdüren işçilere biber gazı kullanarak saldırmasının ardından üç işçi gözaltına alındı. Saldırının ardından eyleme devam eden işçiler adına bir açıklama yapan Genel-İş işyeri baştemsilcisi Ali Sönmez, gece şantiyede beklemeyi sürdüreceklerini ve yarın daha da kalabalık olacaklarını söyledi.

Direnişi sürdüren işçiler, işten çıkarılan arkadaşlarının geri alınmasını ve imzalanmasına rağmen aylardır uygulanmayan toplu sözleşmenin uygulanmasını talep ediyor.