İstanbul'da patlama

İstanbul'da Bayrampaşa'da patlama oldu. İlk belirlemelere göre, patlamanın kaynağı parça tesirli ve el yapımı bir bomba.

İstanbul'un en işlek bölgelerinden birinde yaşanan patlamanın kaynağı olan parça tesirli bombanın, sebep olduğu zarar hakkında çelişkili ifadeler bulunuyor.


GÜNCELLEME 18.50
İstanbul'da Bayrampaşa'daki patlamanın olduğu yerden ilk görüntüler gelmeye başladı.


GÜNCELLEME 18.42
Bayrampaşa Belediye Başkanı Atilla Aydıner, Emniyet Müdürlüğü’nden aldığı bilgiye göre, patlamada beş kişinin yaralandığını söyledi.


GÜNCELLEME 18.34

DHA'nın güvenlik kaynaklarına dayandırdığı habere göre, Bayrampaşa'daki patlamaya el yapımı, parça tesirli bomba yol açtı.


GÜNCELLEME 18:19

Bomba imha ekipleri, ikinci bir bomba olması ihtimaline karşılık, alanda arama yapıyor.

soL muhabirinin patlama alanından çektiği fotoğraflar:


GÜNCELLEME 18.18

DHA, "Bayrampaşa'da patlamanın meydana geldiği yerde hasara uğramış bir araç var" bilgisi geçti.


GÜNCELLEME 18:16

İstanbul Valisi Vasip Şahin, "Kadife Kavşağı'nda bir patlama meydana geldi. Bir vatandaşımız hafif yaralandı. Patlamanın neden kaynaklandığı henüz bilinmiyor. Bu konuda bütün ihtimalleri değerlendiriyoruz" açıklaması yaptı.


GÜNCELLEME 18:15

NTV: Patlamanın bombayla gerçekleştiği kesinleşti.


GÜNCELLEME 18:10

AA, "Patlama dolayısıyla bir metro aracının camının kırıldığı ve bu nedenle yolcuların tahliye edildiği öğrenildi" bilgisi geçti.

NTV, yaralı sayısının 6 olduğunu belirtti.


GÜNCELLEME 18:01

Bayrampaşa'da bir patlama olduğu kesinleşmiş durumda. 

Habertürk, 1 ölü ve 1 yaralı olduğu bilgisi geçti ancak bu da henüz teyit edilemedi.

Patlamanın kaynağı hala netliğe kavuşmadı. Yetkililerden de açıklama yapılmaması üzerine ciddi bir bilgi kirliliği mevcut.

Vatan, "Patlamanın kaynağı trafo" bilgisi geçerken; Habertük, "Yol kenarına bırakılan boru tipi bomba" şeklinde haber geçti.


GÜNCELLEME 17:53

Patlama sesine ilişkin hala net bir bilgiye ulaşılamadı. İBB'den yapılan açıklamada yalnızca "metro seferlerin durdurulduğu" belirtildi. 

Öte yandan AA, "Bayrampaşa Metro İstasyonu yakınındaki üst geçitte patlama meydana geldiği bildirildi" haberi geçti.


GÜNCELLEME 17:48

Patlamanın Bayrampaşa metrosu yakınlarında gerçekleştiği aktarılıyor. Polis telsizinden "trafo patlaması" yönünde bilgi geçtiği aktarılıyor.


İstanbul Bayrampaşa metrosunda nedeni bilinmeyen bir patlama sesi meydana geldiği belirtiliyor. Patlamanın diğer semtlerden de duyulduğu belirtiliyor. Patlama sesini İstanbul'un Fatih, Bayrampaşa, Şişli gibi ilçelerinde de duyulduğuna dair sosyal medyada yorumlar yapıldı.