İstanbul'da deprem

İstanbul'da kentin birçok ilçesinde hissedilen bir deprem meydana geldi.

İstanbul'da saat 11.00'de deprem meydana geldi.

Depremin merkezinin İstanbul'un Silivri ilçesi ile Marmara Denizi arasında olduğu ve şiddetinin 4,6 olduğu açıklandı.

İşte AFAD'ın deprem bilgilendirme notu:

'BU TETİKLEME DEĞİL'

Kocaeli Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Şerif Barış, yaşanan depremin İstanbul depremine neden olacak kollardan birinde gerçekleştiğini belirtti. Barış, “Bu tetikleme değil. İstanbul’da deprem yaratacak kollardan biri olan kuzey kolda gerçekleşti. Marmara denizinin içerisindeki kuzey kolda olan bir deprem” dedi.

SİLİVRİ BELEDİYE BAŞKANI'NDAN DEPREM AÇIKLAMASI

CNN Türk canlı yayınına katılan Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz, "Olağan bir deprem. Şu ana kadar bir can kaybı veya yaralanma söz konusu değil ancak biz İstanbullular olarak deprem gerçeği ile yüzleşmemiz gerekiyor" diye konuştu.

KANDİLLİ DEPREM İZLEME MÜDÜRÜ: İSTANBUL DEPREM GERÇEĞİYLE YÜZLEŞMELİ

Dr. Doğan Kalafat /Kandilli Deprem İzleme Müdürü, ''Bu depremin bir tehlikesi yoktur. Bu depremin iki mesajı vardır. Bütün toplumlar hazırlık yapsın, deprem eğitimi alsın, depreme dayanıklı binalarda otursun. Eğer bu coğrafya da yaşıyorsak, yedi il var, depreme dayanaıklı binalarda oturmaları gerekir. İkinci mesaj, 'Deprem ben hazırlık yapıyorum' diyor. Bu bölgede yaklaşık günde bine yakın deprem oluyor. Arada böyle büyüğü oluyor. Ancak büyük İstanbul depremi olacak, şiddeti 7 civarında, bizim bunu göz ardı etmemiz lazım'' dedi.