'IŞİD'in Türkiye metropolleri için 10 bomba yüklü aracı var' iddiası

IŞİD'in Türkiye'nin metropollerinde patlatılmak üzere lüks sınıfa giren 10 bomba yüklü araca sahip olduğu bildiriliyor.

Sputnik’in haberine göre, IŞİD İstanbul, Ankara, İzmir ve Diyarbakır başta olmak üzere bazı metropollerde bomba yüklü araçlarla terör saldırıları yapmaya hazırlanıyor. 

Ankara’da 10 Ekim’de yaşanan Türkiye tarihinin en kanlı saldırısınının ardından, yeni saldırıların yapabileceği yönündeki olasılık güncelliğini koruyor. 

Emniyet güçleri, IŞİD’in Ankara’daki saldırıyı ‘uyarı’ amaçlı yaptığı ve daha büyük saldırılara hazırlandığı yönünde istihbarata sahip olduğu iddia edilen haberde, IŞİD'in Türkiye’de yapmaya hazırlandığı terör eylemleri kararının, Suriye’nin Rakka kentinde bulunan ‘Türkiye Şurası’ tarafından alındığı biliniyor.

‘10 ADET BOMBA YÜKLÜ ARAÇ VAR'
İstihbarata göre, IŞİD’in Türkiye’de 10 adet bomba yüklü aracı var. Bomba yüklü araçların, dikkat çekmemek için bu tür terör eylemlerinde kullanılan, pikap ya da kamyonetlerden değil, lüks sınıfa giren araçlardan seçildiği belirtiliyor.

Emniyet yetkilileri, söz konusu istihbaratı doğrulayarak; “Örgütün elindeki bomba yüklü araçların patlatılmadan yakalanması için büyük bir çaba içerisindeyiz. Tüm şüpheli araçlara bakıyoruz. Tüm ihbarları değerlendiriyoruz. Bizim edindiğimiz bilgilere göre örgüt büyük bir ilde saldırı yapmak için hazırlık yapıyor” değerlendirmesini yapıyor.