IŞİD'den Türkiye'ye bir tehdit daha: Sonra ağlamayın

Irak ve Şam İslam Devleti (IŞİD), Türkiye ve ABD'nin operasyonlarına "yarın bir bomba patlayınca oturup ağlamayın" tehdidiyle karşılık verdi.

Irak Şam İslam Devleti (IŞİD), Türkiye’nin kendilerine yönelik operasyona başlaması ve ABD'nin hava bombardımanı için İncirlik Üssü'nü kullanmasına izin vermesine tehditle karşılık verdi. Türkiye'ye "o çok güvendiğiniz ABD sizi kurtaramayacak" denilen mesajda, "yarın bir bomba patlatınca oturup ağlamayın" ifadeleri yer aldı.

Türkçe yayın yapan "Darülhilafe" adlı sitede şu mesaj yer aldı:

İslam Devleti'nin bomba yüklü kamyonlarının hedefi olmak istemiyorsanız, acilen elinizi bu savaştan çekin. O güvendiğiniz ABD sizi kurtaramayacak. Yarın İslam Devleti size saldırınca, ansızın bir bomba patlatınca oturup ağlamayın. Bunu siz istiyorsunuz. Ey Türkiye halkı, başınızdakiler sizi Haçlı ABD'ye köle yapıp savaşa sürüklüyor. Bugün İslam Devleti'ni bombaladığı için mutlu olanlar, yarın hilafet aslanlarının bombalarını yiyince bakalım ne diyecek.

IŞİD, Temmuz ayında aynı siteden yayınladığı mesajda Türkiye'nin kendilerine yönelik baskı ve engellemelere devam etmesi halinde, ülkeyle farklı bir sayfa açacakları tehdidinde bulunmuştu.