'İşçi sınıfı' sınavını geçti, davadan kurtuldu

İstanbul Beşiktaş’taki bir okulda öğretmen olan Kübra Ateşavcı, kendisine çarpan motorsiklet sürücüsünden şikayetçi oldu. Uzlaştırmacıya giden davada Ateşavcı, kendisine çarpan kişiye işçi sınıfına ilişkin sorular yöneltirken, bu sorulara doğru yanıt vermesi durumunda uzlaşmayı kabul edeceğini söyledi. Gelen yanıtların ardından uzlaşma sağlandı, dosyaya takipsizlik kararı verildi.

İstanbul Beşiktaş'ta yaşanan bir kaza ilginç bir dava sürecine konu oldu.

Beşiktaş’taki bir okulda öğretmen olan Kübra Ateşavcı karşıdan karşıya geçerken kendisine çarpan motorsiklet sürücüsü üniversite öğrencisi 18 yaşındaki Ahmet Yılmaz’dan şikâyetçi oldu. 

Hürriyet'ten Damla Güler'in haberine göre, Savcılık Ahmet Yılmaz’ın ilk geçiş hakkını vermeyerek olayda asli kusurlu olduğunu belirterek “Taksirle yaralamaya neden olmak” suçundan soruşturma başlattı. Suçun uzlaşma kapsamında olması nedeniyle savcılık dosyayı Uzlaştırma Bürosu’na gönderdi. Uzlaştırmacı taraflara uzlaşmayı isteyip istemediklerini sordu.

İŞÇİ SINIFI SORULARI

Bunun üzerine Kübra Ateşavcı, Ahmet Yılmaz’a soru soracağını, eğer bunları cevaplayıp kendisine mail olarak gönderirse şikâyetinden vazgeçeceğini belirtti. Kübra Ateşavcı “İşçinin tanımı nedir? Bu tanıma göre aşağıdakilerden hangisi işçidir? (Öğretmen-Postacı-Şirket müdürü) Emeğin metalaşması ne demektir? Sanayi devrimi ne zaman, hangi ülkede gerçekleşti? Sanayi Devrimi’nden bu güne işçiler çalışma saatleri, hukuki hakları çerçevesinde ne gibi önemli haklar elde etmişlerdir? İş kazası nedir? İş kazasını önlemek için işçinin bilmesi gereken en önemli olduğunu düşündüğünüz bilgileri yazınız” şeklindeki soruları uzlaştırmacıya teslim etti.

Yılmaz’ın bu soruları cevaplayarak mail yoluyla kendisine göndermesi üzerine öğretmen Kübra Ateşavcı uzlaşmayı kabul etti. Savcılık da uzlaşmanın sağlanması üzerine dosyaya takipsizlik kararı verdi.