İmamoğlu Berlin'de TÜSİAD ve Mercator Vakfı ile buluştu: Duvar töreninde de yer alacak...

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Almanya'nın başkenti Berlin'e giderek TÜSİAD Almanya ve Mercator Vakfı yöneticileriyle buluştu.

soL- Haber Merkezi

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, dün Berlin'e gitti.

Berlin temasları kapsamında ilk olarak TÜSİAD Almanya ve Mercator Vakfı yöneticileriyle bir araya gelen İmamoğlu, daha sonra Alman Sosyal Demokrat Partili Devlet Bakanı Niels Annen ile bir araya geldi.

ALMAN PATRONLARA SESLENDİ

İmamoğlu, ziyareti öncesinde Alman televizyon kanalı ARD'ye verdiği demecinde Alman iş dünyasına seslendi.

İmamoğlu “Dönem dönem her ülkede ekonomik sıkıntılar olabilir. Ancak Alman iş dünyasına yönelik yatırım atmosferi var edebilmek beni son derece mutlu eder” dedi.

'DUVAR' TÖRENİNE KATILACAK

Ekrem İmamoğlu, Berlin Senatosu’nda, Berlin duvarının 'yıkılışının' yıldönümü vesilesiyle düzenlenen resmi törene de katılacak.

MERCATOR VAKFI

Jörg Kronauer, Mercator Vakfı ile ilgili Yazılama Yayınevi'nden 2016 yılında çıkan Yeni Alman Dış Politikası: Her Zaman Tetikte kitabında şu notu düşmüştü.

dfi'ye kıyasla daha yeni bir düşünce kuruluşu da, son dönem alman ekonomik gelişmesinin en önemli ağırlık noktası Çin'e yönelen Mercator Vakfı'ydı. Metro Group ana hissedarları tarafından desteklenen vakıf, 2013'te Mercator Institute for China Studies (MERICS)'i kurmuştu. Kendilerini "Çin araştırmalarından elde ettiği bilgileri kamuoyuna aktaran bağımsız araştırma enstitüsü" olarak tanımlayan enstitü, özellikle de "siyaset, iş dünyası ve toplumsal karar mercilerini" bilgilendirmek ve "medya ile sürekli temas içinde olmak" istediğini de belirtiyordu. düzenli olarak haftalık dergiler, analizler ve yorumlar yayınlıyordu. kendileri hakkında şöyle yazıyorlardı gururula, MERICS, günümüz Çin'i hakkında araştırma ve bilgi aktarımı gerçekleştiren dünya çapındaki en büyük enstitü." Enstitünün danışma kurulu üyeleri arasında çok sayıda profesör ve BASF Çin baş temsilcisinin yanı sıra, Deutche Bank grubunun eski yönetim kurulu başkan yardımcısı ve Federal Almanya Maliye Bakanlığı eski müsteşarı Caio Koch-Weser ile Dışişleri Bakanlığı Planlama Dairesi Başkanı Begger de bulunuyordu.