İBDA-C Lazkiye’de kamp kurdu iddiası

Taha Haber, İBDA-C’nin Suriye’de MİT tarafından desteklenen cihatçı gruplarla işbirliği içinde Lazkiye’ye militan gönderdiğini öne sürdü.

Taha Haber sitesinde bir süre önce serbest bırakılan Salih Mirzabeyoğlu’nun liderliğini yaptığı İBDA-C’nin Suriye’ye cihatçı topladığı iddiasına yer verdi. Örgütün gençlik teşkilatı Müslüman Anadolu Gençliği’nin (MAG) özellikle İstanbul’un Fatih, Esenler, Beyoğlu ve Ümraniye ilçelerinde çalışma yürüttüğü, son dönemde Alevi ve Şii karşıtı mezhepçi propagandayı yoğunlaştırarak, Suriye’deki cihatçı gruplara katılım çağrıları yaptığı belirtildi.

MİT’İN DESTEKLEDİĞİ GRUPLA İŞBİRLİĞİ

Haberde, İBDA-MAG grubunun Lazkiye kırsalına uzanan bağlantılarının bu yılın ilk aylarından itibaren başladığı, öncelikle bölgeye röportaj amacıyla giden örgüt üyelerinin daha sonra “insani yardım götürme” bahanesiyle bölgeyi ziyaret ettiği ifade edildi. Bu ilişkinin daha sonra cihatçı sevkiyatı şeklinde sürdüğünün öne sürüldüğü haberde İBDA-MAG’ın Lazkiye ve İdlip kırsalında özellikle Sultan Abdülhamid Tugayı ve Sultan Yavuz Selim Tugayı ile işbirliği yaptığı iddia edildi.

    

Haberde, grubun Lazkiye kırsalında propagandasını yaptığı silahlı çetelerin liderleri Ömer Abdullah ve Tarık Sohta’nın adlarının gündeme karanlık ilişkiler ve bir dizi katliamla geldiği hatırlatıldı. İBDA-MAG’a bağlı bazı kişilerin bu gruplarla birlikte çekilen fotoğraflarının sosyal medyada paylaşılan örneklerine de yer veren Taha Haber, Sultan Abdülhamid Tugayı adlı grubun lideri Ömer Abdullah’ın sık sık Türkiye’ye geldiğini ve en son Al Jazeera’ya MİT TIR’larının “kendilerine geldiğini” söylediğini vurguladı.