İBB Meclis Toplantısı'nda 'Yenikapı' tartışması: AKP'liler araçları beğenmedi...

İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi Eylül ayı toplantısında söz alan AKP Grup Başkanvekili Tevfik Göksu, Yenikapı'da toplanan ihtiyaç fazlası belediye araçlarına ilişkin, 'İstanbul'da bir tiyatro izledik... Böyle makam aracı mı olur?' dedi.

İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi Eylül ayı toplantısı devam ediyor.

Meclis toplantısında söz alan AKP Grup Başkanvekili Tevfik Göksu, Yenikapı'da sergilenen araçlara ilişkin "böyle makam aracı mı olur?" dedi.

Göksu, Yenikapı'daki araçların makam aracı olmadığını belirtirken, ''Bir taraftan emek ve alın terini konuşurken diğer yandan İstanbul'da bir tiyatro izledik. Öylesine bir tiyatro izledik ki Sayın Başkan seçim dönemlerinde kamuoyuna çıkıp, 'İBB'de 643 yöneticiye 1717 makam aracı verilmiştir' dedi. Verilen 1717 makam aracı nerede? Bu sorunun cevabını arıyoruz. Allah aşkına makam araçları bunlar mı?'' sözlerini sarf etti.

'VAKIFLARA PARA AKITILDI İDDİASI ALGI OPERASYONUDUR'

Gerici vakıflara aktarılan bütçeleri de reddeden Göksu, "Sanki bazı vakıflara oluk oluk para aktarıldı. Sanki bu vakıflara nakdi para verildi gibi algı operasyonu yapıyorsunuz. İBB’nin bu derneklere bu vakıflara bir kuruş Türk Lirası yoktu'' dedi.

AKP'Lİ KALAYCI: VAKIFLAR BİZİM KÜLTÜRÜMÜZÜN YÜZ AKIDIR

Söz alan AKP’li Ömer Faruk Kalaycı şunları kaydetti:

"Henüz görev başınızın başındayken sizi dostane şekilde uyarmak isteriz. Vakıflar bizim kültürümüzün yüz akıdır. Vakıflarla kavga ederek hiçbir yere varamazsınız. Bu vakıflar AKP tarafından kuruldu. Bu vakıflar sizin protokolünüzle yıkılacak mı sandınız? Sizin vermediğiniz desteği bizim insanlarımız hiç şüpheniz olmasın verecekler. Bizim insanlarımızın öğrenci okutma hassasiyeti AKP ile başlamadı sizinle de bitmez. Vakıflarımız her türlü baskıya rağmen varlıklarınız sürdürdüler, bundan sonra da size rağmen devam edecekler. Ne yapmış bu dernek ve vakıflar?"

İmamoğlu, AKP'li Kalaycı'ya, "Devletin vakıf protokolünü belirleyecek yüzlerce saygın vakıf vardır. Biz eşit davranacağız, üç beş kuruma bel bağlamayacağız" diye yanıt verdi.

İmamoğlu ardından kendisini adaletli olmamakla eleştiren Tevfik Göksu’ya, "Siz burada belediye başkanının yönettiği bir meclise tanık olmadınız. Bunu anlıyorum, kendinize ait meclisleri gözünüzün önüne getirin. ‘Kibir’ ve ‘hayatın yalan’ ifadeleri bana yönelikti. Keşke konuşmayı yapanın elini sıkacağınıza kendisini uyarsaydınız” yanıtını verdi.