Hulusi Akar: Değişen sayıda personelimiz Libya'da danışmanlık yapıyor, ateşkes henüz bitmedi

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Libya'da ateşkesin bittiği yönündeki haberlere ilişkin, 'Sahada ateşkesin bittiğine yönelik haberler doğru değil. Arazide bunun karşılığı yok' dedi.

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, televizyon ve gazetecilerin Ankara temsilcileriyle bir araya geldi.

Akar, buluşmada gündeme dair açıklamalarda bulundu.

150 bin Suriyelinin "Barış Pınarı" bölgesine gönüllü olarak döndüğünü belirten Akar, "Bölgede şu anda 'normalleşme' dönemi yaşanıyor" dedi.

Libya'daki son durumla ilgili değerlendirmede bulunan Akar, "Çabamız hem Libya'da hem de İdlib'de siyasi bir çözümle, barışın, huzurun gelmesi, akan kanın durmasıdır" diye konuştu. 

Akar, "Libya'da ateşkes bitti" iddialarıyla ilgili ise, "Sahada ateşkesin bittiğine yönelik haberler doğru değil. Arazide bunun karşılığı yok" ifadesini kullandı.

ABD ile S-400 konusundaki gerilimle ilgili konuşan Akar, F-35 anlaşmasında "S-400 alırsanız, bunu size vermeyiz" diye bir maddenin olmadığını söyledi. Akar Türkiye'nin S-400'ler ile F-35'ler konusunu inceleyecek ortak çalışma grubu kurulması önerisini hatırlatarak "En son Sayın Cumhurbaşkanımızın ziyaretleri sırasında Sayın Trump, 'tamam heyet gitsin, çalışsın' dediler. Hala heyet yok" diye konuştu.

Akar'ın açıklamalarından başlıklar şöyle:

  • "Değişen sayıda personelimiz Libya'da danışmanlık yapıyor.
  • Berlin'de Libya'ya dair olumlu sonuç bekliyoruz.
  • Libya'da savunma-güvenlik işbirliği ofisi kuruldu.
  • Putin'in çalışmasının sonuçlanmasını bekliyoruz. Muhatabımız Ruslardır.
  • İdlib gözlem noktasından çekilmemiz söz konusu değil. Araç gereç, mühimmat ile gerektiği kadar güçlendirildi. Bu konuda pazarlık söz konusu değil.