'Hiçbir eğitim almadık, resmen bizi ölüme gönderiyorlar'

Okullarda 'hizmetli' kadrosunda görev yapan emekçiler, hiçbir eğitim verilmeden karantina hastanesinde görevlendirildi. Duruma tepki gösteren bir işçi, 'Okul müdürüm perşembe günü beni arayarak karantina hastanesinde görevlendirildiğimi söyledi. Şok geçirdim. Sağlık konusunda hiçbir eğitim almadım. Gitmezseniz işten atmakla tehdit ediyorlar' dedi.

Antalya Valiliği İş-Kur aracılığıyla TYP (Toplum Yararına Program) kapsamında Milli Eğitim Müdürlüğü bünyesinde çalışan işçiler karantina hastanelerine gönderdi.

Okulda hizmetli olarak çalışan, adını vermek istemeyen emekçiler, “Telefonla arayarak bilgi verdiler. Sağlık konusunda hiçbir eğitimimiz yok. Çoğumuz ilkokul mezunuyuz. Evde çoçuklarımız var. Resmen bizi ölüme gönderiyorlar” dedi.

Cumhuriyet'ten Zehra Özdilek'in haberine göre, Antalya Valiliği bünyelerinde oluşturdukları İl İdare Kurulu tarafından alınan kararları önceki gün internet sitelerinde yayımladı. Bu kararlar çerçevesinde yayımlanan metinde, “TYP kapsamında Milli Eğitim Müdürlüğü bünyesinde çalışan özel güvenlik görevlileri ile yardımcı personelin, ilçe kaymakamları tarafından ihtiyaca göre sağlık kurum ve kuruluşlarında görevlendirilmesine...” denildi.

İŞTEN ATMA TEHDİDİ 
Bu kararla karantina hastanelerine gönderilen 45 yaşındaki ilkokul mezunu kadın, “Okul müdürüm perşembe günü beni arayarak karantina hastanesinde görevlendirildiğimi söyledi. Şok geçirdim. Sağlık konusunda hiçbir eğitim almadım. Bakmak zorunda olduğum iki küçük çocuğum ve yaşlı anne-babam var. Resmen bizi ölüme gönderiyorlar. Gitmezseniz işten atmakla tehdit ediyorlar. Her gün evime virüs getirme korkusuyla nasıl çalışabilirim? dedi.

‘RİSK GRUBUNDAYIM’ 
Tansiyon ve astım hastası 46 yaşındaki bir kadın ise “Hiçbir sağlık kontrolünden geçirilmeden karantina hastanesinde beni nasıl çalıştıracaklar? Ben potansiyel risk grubundayım. Böyle tedbirsiz bir uygulamanın doğru olmadığını düşünüyorum” diye konuştu. 48 yaşındaki bir kadın da “Devletimizin okulda yardımcı personel aradığını duyunca İş-Kur’a başvurdum. Ancak karantina hastanesinde çalışmak istemiyorum. Çünkü bu konuda hiçbir deneyimim ve eğitimim yok” dedi.