HDP'li vekil: İçinde bulunduğumuz araç taranmak istendi

HDP Şırnak Milletvekili Leyla Birlik, içerisinde eşi, kız kardeşi, çocuğu ve bir arkadaşının bulunduğu aracın taranmak istendiğini belirtti.

HDP Şırnak Milletvekili Leyla Birlik, içerisinde eşi, kız kardeşi, çocuğu ve bir arkadaşının bulunduğu araçla Şırnak'tan gelirken Diyarbakır girişinde, kendilerine yüzleri maskeli Özel Harekat polisleri tarafından suikast girişiminde bulunulduğunu söyledi.

Leyla Birlik, Cizre’den Diyarbakır’a gelirken polis noktasında hiçbir uyarı yapılmadan, silahlı polisler tarafından aracının durdurulduğunu belirtti. Polislerin ihbar olduğu gerekçesiyle uyarı yapmadan silah doğrulttuğunu ifade eden Birlik, “Yaklaşık 20 özel harekât polisi aniden önümüzü kesip bize silah doğrultu. Eğer aniden frene basmasaydım bize doğrulttukları silahlarla ateş edeceklerdi” dedi.

Bilinçli bir şekilde aracının önünün kesildiğini ve yaşananların ihbarla ilgisinin olmadığını söyleyen Birlik, polislerin bir süre arabada bulunanların kimliğine el koyduğunu, ardından yola devam ettiklerini söyledi.