HDP'li Nimetullah Erdoğmuş, Seyh Said anmasında konuştu: Kemalizim zihniyeti halen aynı noktadadır

Diyarbakır'da Şeyh Said için düzenlenen anma programına katılan HDP Milletvekili Nimetullah Erdoğmuş, "Bugün ne yazık ki bulunduğumuz yerde Kemalizim zihniyeti halen aynı noktada hiçbir mesafe almadan bir devir daim yapmaktadır. Neden ? Çünkü Şeyh Said ve arkadaşlarının idam edildikleri bu mukkades meydanda onların kabristanları halen meçhul olarak durmaktadır" dedi.

DHA

Dİyarbakır Dağkapı Meydan'ında Şeyh Said Derneği öncülüğünde Şeyh Said için düzenlenen anma programına HDP milletvekilleri Nimetullah Erdoğmuş, İmam Taşçıer, Adem Özcaner ile Devrimci Demokrat Kürt Derneği, Demokratik İslam Kongresi ile bazı sivil toplum örgütü temsilcileri katıldı.

Diyarbakır Büyükşehir Belediye meclisinin aldığı kararla adı Şeyh Said Meydanı olarak değiştirilen Dağkapı Meydanı'ndaki anmada Kuzey Irak'taki Kürt yönetiminin kullandığı Kürdistan bayrakları ile Şeyh Said'in resminin olduğu "Şehid Namırın" yazılı pankart açıldı.

Anmaya katılan HDP Diyarbakır Milletvekili Nimetullah Erdoğmuş, tarihin sadece değişim ve dönüşüm olaylarının hikayesinden ibaret olmadığını söyeyerek "Kürtler tarihi sahnesine bu büyük şahsiyetlerin mücadelelerinin gösterdiği yolda artık özne olarak tarihin yapıcıları olarak rayından çıkmış tarihi yeniden rayına oturtmak üzere bugün Kürt hareketi sahnede durmaktadır. Gelin görün ki bugün ne yazık ki bulunduğumuz yerde Kemalizim zihniyeti halen aynı noktada hiçbir mesafe almadan bir devir daim yapmaktadır. Neden ? Çünkü Şeyh Said ve arkadaşlarının idam edildikleri bu mukkades meydanda onların kabristanları halen meçhul olarak durmaktadır. Bu büyük ayıp Kemalizim için yerinde sayan sistem için ve devir daim yapan bu köhne zihniyet için yeterdir, artar bile" dedi.