HDP'li beş milletvekiline 'harekat' soruşturması

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, Suriye topraklarına dönük askeri harekatla ilgili açıklamaları nedeniyle HDP Eş Başkanları Pervin Buldan ve Sezai Temelli ile HDP Milletvekilleri Gülistan Kılıç Koçyiğit, Leyla Güven ve Berdan Öztürk hakkında soruşturma başlattı.

soL- Haber Merkezi

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, Türkiye'nin Suriye'nin kuzeyine başlattığı askeri harekat ile ilgili açıklamaları nedeniyle HDP Eş Başkanları Pervin Buldan ve Sezai Temelli hakkında soruşturma başlattı.

HDP Milletvekilleri Gülistan Kılıç Koçyiğit, Leyla Güven, Berdan Öztürk için de soruşturma başlatıldığı duyuruldu.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’ndan yapılan açıklama şu şekilde;

09.10.2019 tarihinde Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından ülkemizin sınır güvenliği ve bölge halkının huzuru için Suriye’de bulunan terör unsurlarına yönelik olarak başlatılan “Barış Pınarı Harekatı” ile ilgili olarak, HDP eş genel başkanları ve 27. dönem milletvekilleri Sezai Temelli ve Pervin Buldan tarafından 09.10.2019 tarihinde yapılan yazılı açıklama ile ilgili olarak adı geçen milletvekilleri hakkında terör örgütü propagandası yapma ve Türkiye Cumhuriyeti Hükümetini alenen aşağılama suçlarından, 09.10.2019 tarihinde HDP Genel Merkezinde aynı konu ile ilgili olarak HDP 27. dönem milletvekili Gülüstan Kılıç Koçyiğit tarafından ortak metin çerçevesinde yapılan basın açıklaması ile ilgili olarak, terör örgütü propagandası yapma, suçu ve suçluyu övme, Türkiye Cumhuriyeti Hükümetini alenen aşağılama suçlarından 27. dönem milletvekilleri Gülistan Kılıç Koçyiğit, Leyla Güven, Berdan Öztürk, Sezai Temelli ve Pervin Buldan haklarında resen soruşturma başlatılmıştır.