HDP milletvekili Paylan: Ailenin rızası yok, çocuk istismarı yapıldı

HDP İstanbul Milletvekili Garo Paylan, Nihat Hatipoğlu'nun canlı yayında 'dinini değiştirdiği' çocukla ilgili açıklama yaptı. Paylan, olayın çocuğun ailesinin rızası olmadan yaşandığını ve çocuk istismarı yapıldığını açıkladı.

HDP Milletvekili Garo Paylan, Nihat Hatipoğlu'nun 13 yaşındaki Ermeni çocuğu programına çıkartarak, çocuğun "dinini değiştirmesine" ilişkin konuştu.

Paylan kendisiyle iletişime geçen annenin, çocuğunun kendisinin onayı alınmadan ekrana çıkarıldığını söylediğini belirterek, annenin “Çocuğum kesinlikle Müslüman değil” dediğini aktardı.

'AİLEDEN ONAY ALINDIĞINI' İDDİA ETMİŞTİ

Evrensel’e konuşan HDP İstanbul Milletvekili Garo Paylan, çocuğun annesinin kendisiyle iletişime geçtiğini ve kesinlikle rızası alınmadan çocuğunun programa çıkarıldığını söylediğini aktardı. 

Hatipoğlu programda aileden onay alındığını öne sürmüştü.

'VİDEOYU GÖRDÜĞÜNDE ŞOK OLDUĞUNU ANLATTI'

Ailenin, yılardır Türkiye’de yaşayan Ermenistanlı bir aile olduğunu ifade eden Paylan şunları anlattı:

“Annesi olay üzerine bana ulaştı. Bunun kendi rızasıyla kesinlikle olmadığını söyledi. Türkçesi yarım yamalak bir Türkçe. Programdan arandığını ama ne olduğunu anlamadığını ve videoyu gördüğünde şok olduğunu anlattı. Çocuğunun istismar edildiğini, kesinlikle Müslüman olmadığını, sünnet olmadığını söyledi”.

'ÜNLÜ İNSANLAR VAR, YEMEK VERİYORLAR DİYE KANDIRDILAR'

Yaşananı büyük bir skandal olarak niteleyen Paylan, “Çocuğu ‘Orada ünlü insanlar var, yemek veriyorlar’ diyerek arkadaşı programa götürmüş. 13 yaşındaki çocuktan bahsediyoruz. Önemli bir çocuk istismarıyla karşı karşıyayız” dedi. 

Paylan konuyla ilgili gerekli girişimlerde bulunacağını ifade ederek, “Bu işin peşini bırakmayacağım RTÜK’e şikayette bulunacağım, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığıyla görüşeceğim” dedi.