Hastaneyi basıp doktor ve teknisyeni kaçırdılar!

Sağlık emekçilerine yönelik şiddete Adana'da bir yenisi eklendi. Hakkında yakalama kararı bulunan 33 yaşındaki Mesut Şendur, düğünde oynarken cama çarpıp yaralandı. Yakalanma korkusuyla hastaneye gitmek istemeyen Şendur, yakınlarının özel tıp merkezini basıp, kaçırdığı doktor ve acil tıp teknisyeni tarafından evinde tedavi edildi.

DHA

Olay, merkez Seyhan İlçesi’nin Şakirpaşa Mahallesi’nde 17 Haziran’da meydana geldi. Ova Mahallesi’nde oturan ve uyuşturucu madde bulundurmak, satma ile hırsızlık suçlarından çok sayıda kaydı bulunan Mesut Şendur, bir akrabasının düğününde oynarken kolunu cama çarparak yaralandı. Yakalama kararıyla aranan Şendur, hastaneye gitmesi halinde yakalanabileceği korkusuyla tedavi için sağlık görevlisinin getirilmesini istedi. Şendur’un akrabaları, yakın bölgede bulunan özel bir tıp merkezini bastı. Tıp merkezine gelen hastaların gözleri önünde terör estiren saldırganlar, görevlileri darp edip, Dr. Mustafa A. ile acil tıp teknisyeni Emre Ö.’yü bıçak tehdidiyle Mesut Şendur’un yanına götürdü. Dr. Mustafa A, yaranın tedavisini yapınca yeniden tıp merkezine getirildi.
İhbar üzerine çalışma başlatan polis, tıp merkezinin güvenlik kamerası kayıtlarını incelemeye aldı. Polis, doktor ile sağlık görevlisini kaçıran Yunus Şendur ve Adem Demirbağ ile olaya karışan 3 kişiyi yakaladı. Sorgularının ardından adliyeye sevk edilen Şendur ve Demirbağ tutuklanırken, 3 kişi tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. 

Kolundan yaralı olan ve tedaviden sonra evini terk ettiği belirlenen Mesut Şendur ise aranıyor.