'Hanefi Avcı tüm suçlamalardan beraat etmeli' başvurusu

Yargıtay Savcısı Zekeriya Samancı, eski Emniyet Müdürü Hanefi Avcı'nın tüm suçlardan beraat etmesi gerektiğini belirterek temyize başvurdu.

Eski Emniyet Müdürü Hanefi Avcı hakkında Devrimci Karargah üyeliği iddiasıyla verilen beş yıl yedi ay 15 gün hapis cezası ile "ruhsatsız vahim nitelikte silah bulundurmak" suçundan verilen beş yıllık hapis cezası için Yargıtay Savcısı Zekeriya Samancı tarafından karar düzeltme başvurusu yapıldı. Radikal'den İsmail Saymaz'ın haberine göre, Savcı Samancı, Avcı'ya her iki suçtan da beraat kararı verilmesini istedi. Ayrıca sanıklardan Hakan Soytemiz bakımından "örgüt üyeliği ve resmi belgede sahtecilik" suçu ile Tuncay Yılmaz bakımından "resmi belgede sahtecilik" suçundan cezaya gerek olmadığını belirtti. Artık son karar, Yargıtay 16. Ceza Dairesi'nin olacak.

Savcı Zekeriya Samancı, 12 Mart tarihli karar düzeltme başvurusunda, 9. Ceza Dairesi'nin Hanefi Avcı kararına değindi. Samancı, Avcı'nın yasadışı Devrimci Karagah üyesi olduğu iddia edilen Nejdet Kılıç hakkında dinleme işleme yapıldığını bu kişiye söylediği ve Kılıç'ın da takipten kurtulmak için cep telefonunu kapattığı için Avcı hakkında "terör örgütüne yardım" suçlamasıyla ceza verildiğini belirtti. Ayrıca Avcı'nın, "Haliç'te Yaşayan Simonlar" kitabında, hem Kılıç'a hem de kendisine ait telefonların IMEİ numarası üzerinden ve sahte isimlerle dinlendiği bilgisine yer vererek, bu bölümü okuyan Kılıç ve arkadaşı İbrahim Turgut'un önlem almasını sağladığı yönünde bir gerekçeye dayanıldığını kaydetti.